Tivat: Neko mišomorom truje životinje?

„Ko god da je ovo učinio, doveo je u opasnot i živote ljudi. Komšije mi kažu da je igralište na Ostrvu cvijeća na kome se svakodnevno igra dosta djece, posuto sa crvenkastom otrovnom materijom, a slično je i sa stazama prema manastiru Svetog Arhangela Mihaila u koji dolazi dosta ljudi,“ istakao je Božić
82 pregleda 5 komentar(a)
Ostrvo cvijeća, Foto: Siniša Luković
Ostrvo cvijeća, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.03.2015. 12:17h

U protekla dva dana na Ostrvu cvijeća i na prostoru Brdišta u Tivtu desio se masovan pomor domaćih i divljih životinja za koji se sumnja da je izazvan namjernim trovanjem od strane, za sada, nepoznatog počinioca.

„Do sada je stradalo 7-8 pasa, veliki broj mačaka, vidim i dosta ptica-kosova koje su uginule, a uz put prema Ostrvu cvijeća bilo je i nekoliko uginulih čagalja. Ko god da je ovo učinio, napravio je pravi zločin prema živim bićima, ali i veliku opasnost za ljude, pogotovo djecu,“ kazao je danas „Vijestima“ Vedran Božić koji živi na Ostrvu cvijeća. Otrovan je i njegov kućni ljubimac- pas mješanac koji se još uvijek bori za život.

„Odmah nakon što sam primijetio da je pojeo nešto sumnjivo iz posude za hranu u kojoj je bilo nešto mesa, hljeba i neka crvenskasta supstanca slična zrncima mišomora, odveo sam ga kod veterinara koji mu je pružio pomoć, dao nekoliko injekcija i za sada se još kako-tako drži. Vidjećemo što će biti, ali nadam se najboljem,“ kazao je Božić.

On je o nemilom događaju odmah infromisao Komunalno preduzeće Tivat, gdje su mu rekli da oni nisu organizovali ni naručili nikakvu eventualnu akciju trovanja pasa lutalica ili deratizacije, a o slučaj masovnog pomora životinja prijavljen je i tivatskoj Komunalnoj policiji, gdje su takođe negirali da su nalagali bilo kakve slične akcije.

U Tivtu inače, makar na papiru, funkcioniše zvanična šinterska služba koju za potrebe tog grada obavlja zajednička Služba azila JKP Kotor. Oni se u svom radu ne koriste trovanjem, već hvataju pse lutalice i odvoze ih u kafileriju.

„Ko god da je ovo učinio, doveo je u opasnot i živote ljudi. Komšije mi kažu da je igralište na Ostrvu cvijeća na kome se svakodnevno igra dosta djece, posuto sa crvenkastom otrovnom materijom, a slično je i sa stazama prema manastiru Svetog Arhangela Mihaila u koji dolazi dosta ljudi,“ istakao je Vedran Božić, dodajuči da očekuje od tivatske Komunalne policije da preduzmu adekvatne mjere i pokušaju otkriti počinioca.

Bonus video: