Tivat: Opet kasni rekonstrukcija šetališta Pine

Proteklih dana na tzv. licu mula na Pinima, počela je i montaža čeličnih ankera na koje će se postaviti novi posebni gumeni fenderi - bokobrani za brodove, koji će pristajati na gradskoj rivi
59 pregleda 2 komentar(a)
Rekonstrukcija šetališta Pine, Foto: Siniša Luković
Rekonstrukcija šetališta Pine, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.10.2014. 13:29h

Završni radovi na rekonstrukciji i uređenju gradske rive i šetališta Pine u Tivtu opet kasne u odnosu na planiranu dinamiku i teško da će biti okončani do kraja oktobra, kako je to ranije obećano iz lokalne uprave.

Još nije počela instalacija novih stubova javne rasvjete koji su po posebnoj narudžbi, izrađeni u Francuskoj, a radnici nikšićke firme “Erlang” laganim tempom i bez upotrebe bilo kakvih mehaničkih pomagala uključujući čak i mješalice za beton, kamenom popločavaju preostale neuređene djelove rive i obalnog šetališta.

Proteklih dana na tzv. licu mula na Pinima, počela je i montaža čeličnih ankera na koje će se postaviti novi posebni gumeni fenderi - bokobrani za brodove, koji će pristajati na gradskoj rivi.

Ekipa građevinaca iz Nikšića koristi improvizovani splav koji jedva viri iz vode dok na njemu stoji radnik koji bušilicom buši rupe za ankere, a istovremeno ga dvojica kolega na rivi konopima pridržavaju da se splav ne prevrne.

Počele pripreme za obilnije padavine

Inače, u susret obilnijim jesenjim padavinama, u Tivtu je pokrenuta akcija sprovođenja preventivnih mjera zaštite od štetnog dejstva voda, koju sprovode Opština, Komunalno preduzeće, Služba zaštite i spašavanja i tivatski Vodovod.

Građani su ovih dana u svojim poštanskim sandučićima našli poseban liflet u kojem se navode osnovne mjere prevencije i zaštite od štetnog dejstva voda i bujica, pri čemu su Tivćani pozvani da se odgovorno ponašaju prema kanalima atmosferske kanalizacije Iine zatrpavaju ih zemljom i otpadom, te da očiste propuste, kanale i rešetke u blizini svojih objekata i parcela koje se graniče sa odvodnim kanalima.

Građani su upozoreni da bez konsultacije i odobrenja nadležnih u Opštini i Komunalnom, ne izvode nikakve krupnije radove u blizni odvoda atmosferske kanlizacije, kao i da sve probleme i neodgovorno ponašanje prema toj vrsti gradske infrastrukture, odmah prijave Komunalnoj policiji.

Bonus video: