Tivat: Stižu još tri kamiona za 215.000 eura

Zastupnici drugih proizvođača smatrali da aktuelna dokumentacija favorizuje “Iveco“, ali nije bilo žalbi...
112 pregleda 0 komentar(a)
Komunalno preduzeće Tivat, Foto: Komunalno Tivat
Komunalno preduzeće Tivat, Foto: Komunalno Tivat
Ažurirano: 28.03.2017. 18:43h

Preduzeće “Ben Kov“ iz Tivta isporučiće Komunalnom preduzeću iz tog grada tri vozila za 215.254 eura.

Na okončanom tenderu vrijednom 220.000 eura, zvanični distributer i serviser privrednih vozila italijanskog proizvođača “Iveco“ ponudio je da za 215.254 eura isporuči novi kamion kiper od 11 tona sa hidrauličnim rotirajućim grajferom, manji kamion-sandučar nosivosti 5 tona za potrebe sakupljanja primarno selektovanog reciklažnog otpada i mini-smećaru za komunalni otpad, kapaciteta 5 kubika.

Iako niko još nije formalno podnio žalbu na najnoviji tender, Tenderskoj komisiji su u više navrata stizali zahtjevi za pojašanjenje i izmjenu dokumentacije, jer su zastupnici drugih proizvođača smatrali da aktuelna dokumentacija favorizuje “Iveco“ i njegovog zastupnika „Ben Kov“, budući da su u njoj bukvalno “nacrtana“ vozila iz programa italijanske fabrike.

“Naručilac smatra da navedenom tehničkom specifikacijom nije favorizovao niti jednog proizvođača niti ponudača”, odgovorila je komisija na svaku od primjedbi.

Ista firma već je dva puta pobjeđivala na tednerima Opštine u proteklih pola godine, pa će Komunalnom uskoro isporučiti još jednu novu mini-smećaru kapaciteta 5 kubika.

Ugovor o nabavci vozila vrijednog skoro 50.000, Opština je potpisala početkom januara.

Krajem prošle godine, lokalna uprava je, preko “Ben Kova“, Komunalnom preduzeću kupila i novi kamion-autopodizač za velike kištre za otpad kapaciteta 7 kubika, vrijedan skoro 80.000 eura.

U međuvremenu, Opština je od sestrinske fime „Ben Kova“ - kompanije „Kov car“, za potrebe glavne administratorke Marije Sijerković kupila i novi službeni automobil „fiat tipo“, vrijedan 13.364 eura.

Preko “ forda ”, “renoa” i “nisana” stigli do vozila “iveco”

Opština Tivat već ima “istoriju” višestrukih kupovina službenih vozila od jednog distrubutera.

Praksu je uveo 2007. godine bivši gradonačelnik Dragan Kankaraš (DPS) koji je kupovao “fordova” vozila kod njihovog tadašnjeg zastupnika u Crnoj Gori, podgoričke firme “Krisma Motors”.

Potom se prešlo na proizvodni program konzorcijuma “Renault – Nissan” koji zastupa podgorički “Alliance”, da bi u najnovije vrijeme poslove počeo da dobija “Ben Kov” pa se kupuju “iveco” vozila.

Bonus video: