Tivat: U čišćenju priobalja učestvovali i strani turisti

"Zadovoljstvo mi je što su sa nama i neki od članova Kluba posade, kojima je matična luka Porto Montenegro, i koji borave i po nekoliko mjeseci u Tivtu. Imaju svijest o očuvanju prirode u zemlji u kojoj borave,” istakla je jedna od učesnica akcije, Helen Quin, koja radi u kompaniji “Adriatic Marinas- Porto Montenegro”
4 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2015. 14:05h

Zeleni tim Opštine Tivat u saradnji sa Komunalnim preduzećem, JP “Morsko dobro”, kompanijom “Adriatic Marinas-Porto Montenegro” i lokalnim ribolovačkim, ronilačkim i jedriličarskim klubovima, danas je u tom gradu priredio veliku ekološku akciju čišćenja morskog dna i obale.

Volonteri – članovi ronilačkih i drugih klubova što imaju veze sa morem, učenici, građani, aktivisti Mjesnih zajednica, zaposleni u kompaniji “Porto Montenegro”, čak i strani turisti - čistili su od smeća obalu, plaže, te morsko dno u blizini popularnih kupališta. Sakupljeni otpad i razne predmete koje su ronioci izvukli iz mora, pokupili su komunalci i odvezli na deponiju.

“Željeli smo da se priključimo ovoj akciji kako bi dali doprinos lokalnoj zajednici, podigli svijest o očuvanju morskog dna i kvaliteta morske vode u Bokokotorskom zalivu. Zadovoljstvo mi je što su sa nama i neki od članova Kluba posade, kojima je matična luka Porto Montenegro, i koji borave i po nekoliko mjeseci u Tivtu. Imaju svijest o očuvanju prirode u zemlji u kojoj borave – te se nadam će ovo biti samo jedna u nizu akcija koje smo podržali kao Klub članova posade,” istakla je jedna od učesnica akcije, Helen Quin, koja radi u kompaniji “Adriatic Marinas- Porto Montenegro”.

Ta firma je za sve volontere obezbjedila hranu i piće, ali i pokrila troškove lokalnog ribolovačkog kluba “Arsenal” za čišćenje morskog priobalja na plažama na Seljanovu.

Čišćenje je inače, obavljeno na lokacijama Verige – Opatovo, Donja Lastva od hotela „Kamelija" do ponte Seljanovo, Tivat od hotela „Mimoza" do hotela „Palma", te na potezu lučica Kalimanj–plaža Belane-Župa.

Galerija

Bonus video: