Tivat: Vatromet ukusa i praznik za oči na novim Pinama - Vijesti.me
OTVORENA NOVOUREĐENA GRADSKA RIVA

Tivat: Vatromet ukusa i praznik za oči na novim Pinama

Gostima bilo dostupno nekoliko stotina jela od žućenice

Preko 1.000 ljudi okupilo se sinoć na gradskoj rivi Pine u Tivtu, gdje je velikim koncertom hrvatske pop zvijezde Jelene Rozge i gastro-feštom "Pjat od žućenice" zvanično otvorena novouređena gradska riva i šetalište na Obali maršala Tita.

U realizaciju tog projekta, koji je potrajao skoro dvije pune godine, uloženo je ukupno oko 2,3 miliona eura. Od toga je Morsko dobro investiralo 1.395.216 eura, a ostatak Opština Tivat.

Žućenica fest
Žućenica fest

"Pine su sada sređene tako da se ne postidimo od onoga što su naši partneri, najrenomiraniji strani investitori napravili tik pored tivatske rive, na prostoru Porto Montenegro“, kazao je direktor JP "Morsko dobro“ Rajko Barović, najavljujući još jedan zajednički projekat - oko dva miliona eura vrijednu izgradnju otvorenog plivališta na Belanama.

Ivan Novosel, Rajko Barović
Ivan Novosel, Rajko Barović

"Sada se ne može primijetiti razlika kada neko iz Porto Montenegra izađe i dođe do centra Tivta“, rekao je gradonačelnik Tivta Ivan Novosel.

Žućenica fest
Žućenica fest

Na bijeli kamen novih Pina, ispod u Francuskoj dizajniranih modernih kandelabra javne rasvjete, te ispred klupa od mahagonija i tikovine, dah Mediterana i autentičnosti Boke donijela su jela od žućenice kojih je na 25 štandova bilo nekoliko stotina.

Žućenica fest
Žućenica fest

Divlju primorsku jestivu travu oko 150 učesnika fešte "Pjat od žućenice" kombinovalo je sa svim mogućim i nemogućim varijantama mesa, tijesta, ribe, povrće i voća, praveći vatromet ukusa i pravi praznik za oči na bogatim i maštovito aranžiranim ovalima.

Žućenica fest
Žućenica fest

Posebna atrakcija programa bio je nastup Đorđa Begua iz Dubrovnika, soliste na lijerici - gotovo zaboravljenom narodnom instrumentu uz čije se zvuke nekada u Boki igralo i pjevalo.