Tivat: Za NVO od posebnog značaja 24.000 eura

Najviše para za tivatsku Gradsku muziku, Bokeljsku mornaricu i KUD „Boka“
858 pregleda 0 komentar(a)
Poznati iznosi za NVO, Foto: Siniša Luković
Poznati iznosi za NVO, Foto: Siniša Luković

Komisija Opštine Tivat za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama donijela je odluku o podjeli novca iz opštinskog budžeta za ovu godinu, za NVO sa posebnim statusom.

Prema odluci lokalnog pralemneta, tim NVO-ima pripada 40 odsto od ukupnog iznosa novca koji je Opština u svom budžetu za 2020. opredijelila za finansiranje projekata civilnog sektora, a koji iznosi 60.000 eura.

To znači da će tri NVO sa posebnim statusom, Bokeljska mornarica Tivat, Glazbeno-prosvjetno društvo i KUD „Boka“, dobiti ukupno 24.000 eura. Od te sume, prema odluci Komisije na čijem je čelu sekretarka za kulturnu i društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević (DPS), najviše novca i to 13.130 eura dobilo je Glazbeno prosvjetno društvo „Tivat“ za muzičko-stručni rad u društvu, dopunu uniformi i opreme i za održavanje i nabavku instrumenata.

KUD-u „Boka“ opredijeljeno je ukupno 7.370 eura i to za manifestaciju „Lastovska svadba“ koja će se održati u sklopu festivala „Purgatorije“, organizaciju Drugog međunarodnog dječijeg festivala folklora, učešće na međunarodnim smotrama folklora u Makedoniji, Bugarskoj i Rumuniji, nabavku djelova nošnji i druge redovne aktivnosti.

Bokeljska mornarica 809 - Podružnica Tivat iz budžeta Opštine dobiće 3.500 eura za nabavku posebnih djelova uniformi, održavanje starih puški-kremenjača i drugog inventara, te organizovanje javnih tribina o Bokeljskoj mornarici.

Bonus video: