Tivat: Za pomoć i njegu 50 hiljada eura

Lokalna uprava nastavlja sa projektom podrške najstarijim i bolesnim Tivćanima
1057 pregleda 0 komentar(a)
Brinu za najstarije: Tivat, Foto: Siniša Luković
Brinu za najstarije: Tivat, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat izdvojiće 50 hiljada eura iz gradskog budžeta za realizaciju programa “Pomoć i njega u kući“ za ovu godinu.

“Finansiranjem realizacije usluge ‘Pomoć i njega u kući’ obezbjeđuje se njega i pomoć u kući licima starijim od 67 godina ili samohranim licima sa invaliditetom, mlađim od 67 godina života, koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, a kroz pružanje socijalne i psihološke podrške u njihovom domu i okruženju kao i pomoći u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba“, piše u obrazloženju opštinske odluke o finansiranju ovog projekta koja će se naći pred odbornicima na predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta.

Projekat “Pomoć i njega u kući“ će se i ove godine realizovati preko opštinske organizacije Crvenog krsta Tivta koji će angažovati geronto-domaćice koje su već prošle obuku za to zvanje, kao i imenovati koordinatora projekta. Trenutno usluge geronto-domaćica u Tivtu, kroz ovaj program, koristi šezdesetak mahom starijih i bolesnih sugrađana, uz tendenciju povećanja broja korisnika, kao i potrebu da se on proširi i na prigradska naselja, u saradnji sa mjesnim zajednicama opštine Tivat.

Bonus video: