Tivatska vlast rasipa novac građana

Rashodi za službena putovanja u 2016. iznosili su 19.265 eura, drastično više od 14.844 eura koliko su građane Tivta u 2015. koštala službena putovanja opštinskih činovnika
197 pregleda 7 komentar(a)
Tivat, nepropisno parkiranje, Marija Sijerković, Foto: Siniša Luković
Tivat, nepropisno parkiranje, Marija Sijerković, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.08.2017. 19:09h

Osim što je za više od dvije trećine povećala broj zaposlenih u lokalnoj upravi u odnosu na prethodnu upravu bivšeg gradonačelnika Ivana Novosela (DPS), administracija aktuelne gradonačelnice Tivta Snežane Matijević drastično je povećala i izdvajanja za materijalne troškove opštinske vlasti u odnosu na raniji period.

Tivatska opozicija je stoga prozvala Matijevićku i njenu koalicionu DPS-SD-HGI vlast da „besprizorno rasipaju“ novac građana Tivta.

Oni su to argumentovali podacima iz završnog računa budžeta Opštine za 2015. kada je gradonačelnik bio Novosel i za 2016. u kojoj je Matijevićka preuzele rukovođenje gradom. Iako je u 2016. na čelu Tivta bila samo sedam mjeseci, Matijevićka je rashode za gorivo Opštine Tivat uvećala na 22.454 eura u odnosu na nepunih 18 hiljada koliko je za tu stavku izdvojeno godinu ranije.

Rashodi za službena putovanja u 2016. iznosili su 19.265 eura, drastično više od 14.844 eura koliko su građane Tivta u 2015. koštala službena putovanja opštinskih činovnika.

Pravu eskploziju međutim, lani su doživjeli troškovi reprezentacije koji su iznosili čak 41.060 eura. To je preko 3,5 puta više nego godinu ranije kada je Novoselova administracija za reprezentaciju potrošila samo 12.114 eura.

„Sam ovaj nečuveni podatak pokazuje kako se bezobzirno aktuelna tivatska vlast razbacuje novcem građana, kupujući cvijeće, parfeme, skupa pića i plaćajući službene ručkove”, smatra odbornik Tivatske Akcije Miomir Abović.

On jedodao da je lani potrošeno i 50 hiljada eura za „brendiranje Tivta“ u odnosu na 20 hiljada po istom osnovu 2015.

Proslava Dana opštine u organizaciji Matijevićkine administarcije poreske je obveznike koštala 27.524 eura, oko 8 hiljada eura više nego što je za to 2015. potrošio Novosel, a lani su čak zaposlenima u lokalnoj upravi „za uspješnu oprganizaciju Dana opštine“ dijeljeni i posebni novčani bonusi od po 100 eura.

Aktuelna tivatska vlast lani je kupila i više novih slušbenih automobila od kojih su dva - terenac „nisan qashqai“ i limuzina „renault talisman“ ukupne vrijednosti preko 70 hiljada eura, kupljeni za kabinet gradonačelnice. Novo službeno vozilo vrijedno oko 15 hiljada eura na 24-satnu upotrebu dobila je i nova glavna administratorka Opštine Marija Sijerković (DPS), iako njena prethodnica na toj funkciji Jovanka Laličić (DPS) nikada nije tražila ni dobila poseban službeni automobil.

Vozilo Sijerkovićeve ipak, nerijetko se zatiče po gradu nepravilno parkirano, kao što je to prije par dana bio slučaj kada ga je glavna administatorka ostavila na trotoaru u Istarskoj ulici.

Bonus video: