TO Herceg Novi nagradila "lučonoše", novčane nagrade desetostruko manje nego lani

U poklon paketu je Turistički leksikon Herceg Novog i suvenir grada. Nosioci diplome luča A dobili su novčane nagrade u iznosu od 150 eura, dok su đaci generacije dobili po 250 eura
805 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni đaci, Foto: Slavica Kosić
Nagrađeni đaci, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.06.2019. 17:16h

Hercegnovska Turistička organizacija nagradila je 37 učenika osnovnih i srednjih škola koji su nosioci diplome Luča.

Novčane nagrade i prigodne poklone đacima danas je u Dvorani Park uručio direktor Turističke organizacije Pavle Obradović.

“Nadam se da ćete imati uspješan nastavak obrazovanja i još uspješnije karijere nakon studija. Voljeli bismo da se jednog dana vratite u Herceg Novi i ovdje ostvarite profesionalnu karijeru”, poručio je najboljim đacima, Pavle Obradović.

U poklon paketu Turističke organizacije je Turistički leksikon Herceg Novog i suvenir grada. Nosioci diplome luča A dobili su novčane nagrade u iznosu od 150 eura, dok su đaci generacije dobili po 250 eura.

Podsjećamo da je TO lani lani nagradila tri đaka generacije iz Srednje mješovite škola (SMŠ) “Ivan Goran Kovačić” sa po 3.600 eura i četiri osnovca koji su u njihovim školama proglašeni đacima generacije, sa po 1.200 eura.

“Na neki način je bilo nepravedeno što smo lani nagradili samo đake generacije, jer se kvalitet uspjeha između njih i onih koji su zaslužili Luču može mjeriti nijansama”, kazao je Obradović i istakao da su odlučili da to ove godine isprave.

On je odbacio špekulacije da je odluka Izvršnog odbora TO o prošlogodišnjim visokim novčanim nagradama bila motivisana prijateljskim odnosima sa roditeljima nekim od njih, već isključivo uspjehom đaka.

Obradović je kazao da je tek ove godine donesen pravilnik o nagrađivanju najboljih učenika hercegnovskih škola.

Bonus video: