TO Plužine i PK "Piva" organizuju uspon na Prutaš

Pokrovitelj tradicionalne manifestacije, koja se organizuje po osmi put, je lokalna uprava, a Nacionalni park „Durmitor“ je učesnike uspona oslobodio obaveze plaćanja ulaznica
0 komentar(a)
Prutaš, Foto: TO Plužine
Prutaš, Foto: TO Plužine
Ažurirano: 30.07.2015. 13:32h

Povodom Dana opštine Plužine planinarski klub „Piva“ i lokalna turistička organizacija u subotu, 1.avgusta, organizuju uspon na Prutaš.

Pokrovitelj tradicionalne manifestacije, koja se organizuje po osmi put, je lokalna uprava, a Nacionalni park „Durmitor“ je učesnike uspona oslobodio obaveze plaćanja ulaznica.

„Cilj manifestacije je da se u okviru događaja kojima se obilježava Dan Opštine, 4.avgust, promovišu Durmitor i druge prirodne vrijednosti Pive, potencijali za razvoj planinarskog turizma, kao i zdravi stilovi života“, kazao je Neđeljko Jovović, direktor TO Plužine.

Učesnici uspona, koji počinje u deset časova iz iz Todorovog Dola, ispod Prutaša, su članovi planinarskih klubova iz Crne Gore i regiona, kao i lokalno stanovništvo iz Plužina.

„Za učesnike manifestacije obezbijeđen je planinarski ručak i osvježenje, koji će biti organizovan u Todorovom Dolu, nakon povratka sa Prutaša“, kazao je Jovović.

Bonus video: