Tomić: Zvali smo sebi inspekciju

Direktor TC “Durmitor” Milutin Tomić tvrdi da se svake godine, pred početak i po završetku zimske i ljetnje turističke sezone, radi periodični redovni remont žičara i ski-liftova, a po izvršenom remontu pred početak zimske turističke sezone radi se tehnički pregled žičara i ski-liftova, što je i ove godine urađeno
4958 pregleda 2 komentar(a)
Žičara na Savinom kuku, Foto: Tina Popović
Žičara na Savinom kuku, Foto: Tina Popović

Turistički centar “Durmitor” tražio je od Ministarstva saobraćaja i pomorstva da obave inspekcijski pregled i nadzor nad ispravnošću žičara skijališta “Savin kuk” I i II.

Takav zahtjev poslali su nakon što su “Vijesti” objavile tekst “Ljude vozite u smrt” u kom su iznijeti navodi iz zapisnika Milana Jakšića, zaposlenog na kontroli i održavanju tih žičara.

Direktor TC “Durmitor” Milutin Tomić saopštio je da su to uradili kako bi “nesumnjivo otklonili sve sumnje i paniku koja se izaziva na ovaj način”.

On tvrdi da se svake godine, pred početak i po završetku zimske i ljetnje turističke sezone, radi periodični redovni remont žičara i ski-liftova, a po izvršenom remontu pred početak zimske turističke sezone radi se tehnički pregled žičara i ski-liftova, što je i ove godine urađeno.

Tvrdi da od 1. juna do juče žičare nisu nijednom imale zastoj ili prekid u radu i da su prevezli 15.000 ljudi, odnosno 30 odsto više nego lani.

Bonus video: