Trajekt se nasukao u Kamenarima, brzo vraćen

Radio Jadran piše da je trajekt bio vezan na mjestu gdje počinje treća traka ujedno i prestrojavanje za one koji planiraju da koriste trajekt
111 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2014. 13:36h

Trajekt "Kamenari" Pomorskog saobraćaj AD se nasukao jutros oko 6.30 na dijelu obale u Kamenarima, uslijed olujnog sjeveroistočnog vjetra.

Radio Jadran piše da je trajekt bio vezan na mjestu gdje počinje treća traka ujedno i prestrojavanje za one koji planiraju da koriste trajekt, a jak vjetar ga je "odnio" tridesetak metara u suprotnu stranu.

"Brzom intervencijom nadležnih iz ovog preduzeća, trajekt je brzo vraćen i počeo je sa saobraćanjem već od 8.30 h", potvrdio je našem radiju tehnički direktor AD Pomorskog saobraćaja, Đuro Kosić.

"Pukao je konop i jednostavno se trajekt "naslonio" na suprotnu stranu od one na kojoj je bio vezan. Štete nije bilo, a brzom intervencijom sve je vraćeno u normalu. Jednostavno zbog jakog vjetra, konop je pukao, što se desilo prvi put, jer jačina vjetra u Kamenarima je 40% intenzivnija u odnosu na ostatak Herceg Novog", kaže Kosić.

Kosić je dodao da drugih problema na mjestu prelaza Kamenari – Lepetane tokom noći nije bilo, te da svi ostali trajekti saobraćaju bez problema, po ustaljenom voznom redu

Galerija

Bonus video: