Travel.ru: Podgorica po cijenama u društvu Atine, Lisabona...

U formiranje dnevnih troškova navedeni su smještaj u hotelu sa tri zvjezdice, u radijusu od pet kilometara od centra grada, ručak u jeftinom kafiću, obilazak grada, karta za javni prevoz i cijena karte za najpopularniji muzej u gradu
0 komentar(a)
Podgorica, panorama, Foto: Shutterstock
Podgorica, panorama, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.12.2014. 20:15h

Ruski portal za putnike Travel.ru napravio je listu 35 najzanimljivijih i jeftinih evropskih prijestonica za božićne i novogodišnjih praznika. Kao napomenu naveli su da se u većini evropskih zemalja Božić slavi 25. decembra.

Na listu je uvrštena i Podgorica, a zainteresovanim turistima je navedeno da im je za dan proveden u glavnom gradu Crne Gore potrebno 80 eura.

U formiranje dnevnih troškova navedeni su smještaj u hotelu sa tri zvjezdice, u radijusu od pet kilometara od centra grada, ručak u jeftinom kafiću, obilazak grada, karta za javni prevoz i cijena karte za najpopularniji muzej u gradu.

Screenshot: baltic-course.com

U top 10 najjeftinijih gradova su Bratislava gdje vam je, prema procjeni Travel.ru, potrebno 40 eura dnevno, a slijede Sofija (41 euro), Viljnus (42 eura), Beograd (43 eura), Budimpešta (51 euro), Zagreb (52 eura), Varšava (53 eura), Prag (55 eura), Bukurešt (56 eura) i Ljubljana sa 61 euro dnevno, prenosi "The Baltic course".

Podgorica se na listi nalazi u kategoriji gradova do 100 eura dnevno, u društvu između ostalih Sarajeva (70 eura), Talina (81 euro), Atine (82 eura), Lisabon (84 eura), Brisela (89 eura), Amsterdama (90 eura), Rima (92 eura)...

Tri najskuplje evropskim prijestonicama za put. prema procjeni Travel.ru su London, gdje vam je po njihovoj računici potrebno 137 eura dnevno, Rejkjavik sa dnevnim troškovima u iznosu od 152 eura i Monako gdje će vam svakog dana trebati 171 euro.

Bonus video: