Traže po 8.000 za odbijanje od plate

Radnicima je 12 godina odbijano po pet odsto za izgradnju mreža
100 pregleda 0 komentar(a)
RTCG, Foto: Luka Zeković
RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.02.2016. 20:04h

Bivši radnici Radio-televizije Crne Gore na sudu će tražiti da im RTCG i Telekom isplate dio zarada, koje su im, kako tvrde, neosnovano odbijane više od deceniju.

Predstavnik radnika Radomir Perošević kazao je “Vijestima” da se radnicima, koji su od 1981. do 1993. godine radili u RTCG-u, odbijalo pet odsto mjesečno za izgradnju prenosnih mreža, odnosno emisione tehnike.

On tvrdi da je RTCG tada potpisala ugovor sa nekadašnjom Poštom (PTT) o izgradnji, ali da je on bio ništavan, jer su direktori to uradili na svoju ruku. Pojasnio je da je Crnogorski telekom nasljednik Pošte u tom sporu.

Perošević kaže da imaju velike šanse da dobiju spor, jer je, kako tvrdi, po istom osnovu novac vraćen samo radnicima RTCG koji su tada bili zaposleni u sektoru za emisionu tehniku, iako je odbijano od plata svih zaposlenih.

Iz Telekoma su odgovorili da nijesu upoznati sa najavama nove tužbe, ali da spor traje već 10 godina.

“U nekoliko navrata je donošena presuda u korist Crnogorskog telekoma i RTCG, međutim iz formalnih razloga je drugostepeni sud ukidao”, odgovoreno je “Vijestima” iz Telekoma.

Perošević je kazao da je bivšim radnicima iz sektora za emisionu tehniku ranije isplaćeno oko 700 eura godišnje, a očekuje da će i oni dobiti sličan iznos.

On je pozvao sve radnike koji su u RTCG-u radili od 1981. do 1993. godine da se jave u kancelariju advokata Balše Dragovića u Ulici Vasa Raičkovića, u Podgorici, kako bi potpisali punomoćje.

I Vojvodićevo ime bilo na spisku, potpis navodno falsifikovan

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, na spisku bivših radnika koji su tužili Telekom bilo je i ime aktuelnog generalnog direktora RTCG Rada Vojvodića.

Vojvodić ranije nije želio da komentariše najavljenu tužbu radnika. Prema istim informacijama Vojvodić je tražio od predstavnika radnika da ga izbrišu sa spiska, jer mu je potpis navodno bio falsifikovan.

Bonus video: