Traži izuzeće: Mijajloviću se sad ne sviđa sutkinja

Advokat Branko Bulatović tvrdi da je “sticaj okolnosti” dva puta Mijajlovića spriječio da se odazove pozivu na saslušanje
337 pregleda 8 komentar(a)
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Veselin Mijajlović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 12.01.2016. 20:16h

Direktor JU RCUD Veselin Mijajlović nije se ni juče, treći put zaredom, pojavio pred Osnovnim sudom u Herceg Novom gdje se protiv državne ustanove na čijem je on čelu, vodi postupak po tužbi dvojice njenih bivših radnika.

Bivši ronioci i demineri RCUD Dalibor Todorović i Veselin Dubljević preko suda traže isplatu dnevnica koje im kako tvrde, nisu izmirene u punom iznosu za posao podvodnog deminiranja rijeka i jezera u blizini bugarskog grada Čelopečeno.

Sutkinja Aleksandra Krivokapić-Kuhar ni juče nije uspjela da sasluša Mijajlovića koji se treći put zaredom nije odazvao njenom pozivu da da iskaz. Umjesto dolaska u sudnicu, Mijajlović je posredstvom advokata Branka Bulatovića iz Podgorice, predao zahtjev za izuzeće sutkinje Krivokapić-Kuhar, pa je ona donijela riješenje o prekidu postupka dok se o tom zahtjevu, ne izjasni predsjednica Osnovnog suda Zorica Dabetić.

U zahtjevu je Mijajlovićev zastupnik naveo da način na koji sutkinja Kroivokapić-Kuhar vodi postupak “ukazuje na njenu neobjektivnost i pristrasnost, a na štetu tuženog”. U podnesku advokata Bulatovića stoji da sutkinja “u potpunosti, neselektivno i nekritički” usvaja svaki zahtjev tužilaca, dok se “ignorantski i a priori negativno odnosi” prema zahtjevima zastupnika RCUD-a.

Piše da se “stavovi zastupnika RCUD-a restriktivno unose u zapisnik” i sutkinja Krivokapić-Kuhar praktično podučava kako da vodi postupak uz tvrdnju da je ona odluku u sporu mogla donijeti samo na bazi pisanih dokaza, bez saslušanja Mijajlovića na čemu ona insistira.

Advokat Bulatović tvrdi da je “sticaj okolnosti” dva puta Mijajlovića spriječio da se odazove pozivu na saslušanje, i navodi da se dokumentacija koju je on dostavio sudu da opravda svoju odsutnost i koja je inače, po pravilima postupka, proslijeđena drugoj strani u sporu, u međuvremenu “pojavila na internetu”.

“To je tuženom kao uvaženoj i uglednoj međunarodnoj ustanovi prouzrokovalo neprijatnosti i dovelo je u apsurdnu situaciju da međunarodnim partnerima objašnjava kako se dokumenta dostavljena sudu mogu ekspresno naći u posjedu raznih osoba koje se između ostaloga bave i uznemiravanjem putem interneta…. Tuženi kao JU čiji je osnivač Vlada, u potpunosti i bezrezervno poštuje sve pozitivne propise u obavljanju svoje djelatnosti, kao i sudsku vlast, te tim prije neće dozvoliti bilo čije nezakonito postupanje na njegovu štetu”, stoji u zahtjevu advokata Bulatovića.

Bonus video: