Tre canne ide na vodovodnu mrežu

Medigović je novinarima ponovio da je cijena kubika vode snižena za pet odsto, a da će u septembru razmotriti pitanje daljeg obaranja cijena
125 pregleda 2 komentar(a)
Milenko Medigović, Foto: Vuk Lajović
Milenko Medigović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.08.2016. 18:10h

Poslovno - stambeni kompleks i apart hotel Tre canne , mogao bi uskoro da bude priključen na gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu, godinama nakon što je useljen.

Rukovodstvo budvanskog Vodovoda tim povodom iniciralo je sastanak sa predstavnicima podgoričke kompanije “Fab lajv” i Opštine Budva.

“Vijestima” je saopšteno da bi se time konačno mogle zakopati ratne sjekire između privatne firme i Vodovoda, imajući u vidu da godinama vode sudske procese...

“Pregovaramo. Vodovod je uputio predlog kompaniji 'Fab lajv' na koji način da priključi kompleks ' Tre canne '. Sporni su neki iznosi oko uplate tehničke fakture. Izvršili smo određenu korekciju te fakture, vjerujem da će to prihvatiti. Očekujem i saradnju Opštine po tom pitanju, jer lokalna uprava tvrdi da kompanija 'Fab lajv' nije ispunila obaveze p rema njima, dok druga strana tvrdi suprotno. Tražio sam da mi dostave vlasničke listove svih stambenih jednica, kako bismo znali na čije ime da uknjižimo vodomjere. Iz 'Fab lajva' tvrde da ima određenih stambenih jedinica na koje je uknjižena Opština, a ovi to odbacuju. Očekujemo da se na zajedničkom sastnaku stvari razjasne i taj objekat uvedemo u našu mrežu”, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare šef budvanskog Vodovoda Milenko Medigović.

On je objasnio da “ Tre canne ” koristi svoju bunarsku vodu.

Medigović je novinarima ponovio da je cijena kubika vode snižena za pet odsto, a da će u septembru razmotriti pitanje daljeg obaranja cijena.

Kao razlog snižavanja cijene kubika vode, Medigović je naveo činjenicu da su uspjeli da otklone 11 kvarova na primarnoj i 144 kvara na sekundarnoj mreži.

“Prema procjenama tehničkog sektora preduzeća, spriječeno je značajno isticanje vode iz sistema i to u aprilu 5.206 kubika, maju 4.854 kubika i u junu 3.808“, kazao je Medigović.

Naplatili tri miliona za šest mjeseci

Medigović je rekao da su u prvih šest mjeseci 2016. godine fakturisali za 11 odsto veću količinu vode u odnosu na prethodnu godinu.

“Takođe, u istom smo procentu više naplatili vode u odnosu na prvu polovinu 2015. godine. U periodu od januara do juna - naplaćeno je 2.933.069,13 eura. Od privrednih lica 1.079.906,25, a od fizičkih lica 1.853.162,28 eura. U junu je ukupno naplaćeno 685.301, 84 eura”, kazao je Medigović.

Bonus video: