Treće izdanje festivala Rock New Year u Kotoru

Za ljubitelje dobrog zvuka pripremljen je program koji će početi u ranim večernjim, a završiti u ranim jutarnjim satima, tokom kojeg će nastupiti šest regionalnih bendova
1840 pregleda 0 komentar(a)
Rock New Year
Rock New Year
Ažurirano: 11.12.2019. 09:24h

Treće izdanje festivala Rock New Year, uz koji Kotor obilježava novogodišnje praznike, održaće se 31. decembra i 1. januara na Trgu od oružja.

Za ljubitelje dobrog zvuka pripremljen je program koji će početi u ranim večernjim, a završiti u ranim jutarnjim satima, tokom kojeg će nastupiti šest regionalnih bendova.

Prve večeri festivalska dešavanja otvara domaći VIS Tetra. Nakon njih na scenu stupa beogradski bend Partibrejkers, koji će dinamičnim nastupom publiku na Trgu od oružja uvesti u 2020. godinu. Uz hitove slovenačkog benda Lačni Franz, za čiji nastup vlada veliko interesovanje, završiće se prva Rock New Year noć.

Drugo festivalsku veče otvara lokalni bend Light under the Black Mountain, koji njeguje izvorni blues rock. Nakon njih slijedi nastup beogradskog benda Bajaga i Instruktori, a za dobru atmosferu do kraja večeri zadužen je hrvatski bend Hladno pivo.

Festival Rock New Year utemeljen je prilikom priprema za doček 2018. godine u Kotoru koji je time podsjetio da je 20 godina ranije prvi grad u Crnoj Gori koji je organizovao doček na otvorenom. Koncept festivala obuhvata širokg spektra podvrsta rock muzike, uz uključivanje regionalnih izvođača, kao i zastupljenost lokalnih bendova, a pod sloganom „Kotor – grad dobre muzike“.