Treću godinu zaredom: "Dubrovnik" drži liniju Bar-Bari

Linija startuje 21. maja putovanjem iz Barija za Bar, a prvo ovogodišnje uplovljenje "Dubrovnika" u luku Bar očekuje se 22. maja u jutarnjim satima
1009 pregleda 0 komentar(a)
Dubrovnik lani u barskoj luci, Foto: Radomir Petrić
Dubrovnik lani u barskoj luci, Foto: Radomir Petrić

Treću godinu zaredom feri liniju Bar-Bari držaće hrvatski feribot "Dubrovnik“.

Predstavnici AD Barska plovidba i "Jadrolinija" iz Rijeke, koja je vlasnik broda, potpisali su danas u Baru ugovor o poslovnoj saradnji na održavanju linije Bar-Bari za 2019. u prisustvu Ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

Linija startuje 21. maja putovanjem iz Barija za Bar, a prvo ovogodišnje uplovljenje "Dubrovnika" u luku Bar očekuje se 22. maja u jutarnjim satima.

"Dubrovnik" će od druge polovine maja do kraja novembra spajati obale Crne Gore i Italije sljedećom dinamikom: U maju i junu jednom sedmično, julu i avgustu dva puta sedmično, i u septembru, oktobru i novembru jednom sedmično. Komercijalni uslovi koji su dogovoreni će biti na nivou prošle godine", saopštili su "Vijestima" iz AD Barska plovidba.

Tokom 2018. na liniji Bar-Bari "Dubrovnik" je 74 puta prešao Jadransko more, i prevezao 21.887 putnika, 3.955 automobila, 888 kamiona, 206 kampera, 44 autobusa, 36 prikolica i 460 motocikala.

Na potpisivanju ugovora, iz AD Barska plovidba bili su predsjednik i članovi Borda direktora Ljubomir Kočović, Radojica Lazerević i Bedrija Bibezić, te izvršni direktor Tihomir Mirković, a iz "Jadrolinije" predsjednik i zamjenik predsjednika Uprave David Sopta i Vjekoslav Dorić.

Bonus video: