Tri kamere za studente novinarstva - Vijesti.me
saradnja sa oebs-om

Tri kamere za studente novinarstva

Adomavičijus i dekanica FPN-a Sonja Tomović-Šundić potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji će da promoviše saradnju

Šundić OEBS
Šundić OEBS (Foto: Zoran Đurić)

Šef misije OEBS-a u Crnoj Gori Šarunas Adomavičijus uručio je tri video kamere studentima odsjeka za novinarstvo Fakulteta političkih nauka (FPN).

Adomavičijus i dekanica FPN-a Sonja Tomović-Šundić potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji će da promoviše saradnju na "planu obrazovanja i sticanja praktičnih vještina kod mladih generacija novinara i politikologa".

"Posljednjih nekoliko godina, naša Misija je pružala Fakultetu kontinuiranu podršku u razvoju nastavnih programa. Nadamo se da će i aktivnosti predviđene ovim Memorandumom takođe biti od koristi ovoj univerzitetskoj jedinici, i da će dalje ojačati našu saradnju", kazao je Adomavičijus.

On je istakao značaj osnivanja FPN-a 2006. godine, ocijenivši da "ne treba zanemariti ni to koliko je važan glas Fakulteta i njegovim profesora u intelektualnoj zajednici Crne Gore".

Tomović-Šundić je naglasila da nema demokratije bez slobodnih medija, dodavši da se nada da će studenti FPN-a dati veliki doprinos tom procesu.