Tri kamere za studente novinarstva

Adomavičijus i dekanica FPN-a Sonja Tomović-Šundić potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji će da promoviše saradnju
2 komentar(a)
Šundić OEBS, Foto: Zoran Đurić
Šundić OEBS, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.05.2012. 11:47h

Šef misije OEBS-a u Crnoj Gori Šarunas Adomavičijus uručio je tri video kamere studentima odsjeka za novinarstvo Fakulteta političkih nauka (FPN).

Adomavičijus i dekanica FPN-a Sonja Tomović-Šundić potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji će da promoviše saradnju na "planu obrazovanja i sticanja praktičnih vještina kod mladih generacija novinara i politikologa".

"Posljednjih nekoliko godina, naša Misija je pružala Fakultetu kontinuiranu podršku u razvoju nastavnih programa. Nadamo se da će i aktivnosti predviđene ovim Memorandumom takođe biti od koristi ovoj univerzitetskoj jedinici, i da će dalje ojačati našu saradnju", kazao je Adomavičijus.

On je istakao značaj osnivanja FPN-a 2006. godine, ocijenivši da "ne treba zanemariti ni to koliko je važan glas Fakulteta i njegovim profesora u intelektualnoj zajednici Crne Gore".

Tomović-Šundić je naglasila da nema demokratije bez slobodnih medija, dodavši da se nada da će studenti FPN-a dati veliki doprinos tom procesu.

Bonus video: