Tri medalje za gimnazijalce

Pored nagrađenih učenika, član matematičkog tima koji je predvodila profesorica matematike Virna Hadžiosmanović, bila je i učenica Ksenija Belada
328 pregleda 1 komentar(a)
Gimnazijalci, Foto: Privatna arhiva
Gimnazijalci, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.12.2017. 20:26h

Učenici Gimnazije „Slobodan Škerović“ osvojili su tri medalje na matematičkom turniru u Valjevu, koji je održan u valjevskoj gimnaziji.

Srebrnu medalju osvojio je Dušan Subotić, a bronzane medalje u Podgoricu su donijeli Kosta Vukićević i Emir Hadžajlić.

“Naši učenici bili su uspješni i ostvarili su zapažene rezultate, kao jedini učesnici iz Crne Gore na regionalnom turniru. U ekipnom plasmanu Gimnazija je zauzela 4. mjesto”, saopšteno je iz Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Pored nagrađenih učenika, član matematičkog tima koji je predvodila profesorica matematike Virna Hadžiosmanović, bila je i učenica Ksenija Belada.

Matematički turnir „Integral kup“ je matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godina iz Srbije i zemalja regiona i revijalno učenika VI razreda iz Valjeva.

Turnir se, kako je saopšteno iz Gimnazije, održava drugi put i slijedi namjere organizatora da bude jedna od pripremnih aktivnosti obdarenih mladih matematičara za takmičenja koja slijede.

Bonus video: