Tudik: Žene mogu da uspiju u ponekad isključivo muškom svijetu

"Naravno, pred nama ima još posla, ali vrata su otvorena tim prije što sebi ne postavljamo granice", kazala je Tudik na okruglom stolu pod nazivom "Za planetu u procentima 50:50 do 2030. godine" koji je održan u hotelu "Centre-Ville" u Podgorici
161 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2017. 15:58h

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik, organizovala je danas, povodom 8. marta, okrugli sto u čast žena koje obavljaju značajne i odgovorne poslove u politici, ekonomiji, nauci, kulturi i sportu.

"Svjetski lideri su 2015. godine usvojili razvojne ciljeve i postavili jednakost polova i autonomiju žena i djevojaka u središte agende za period do 2030. godine. Želim da pokažem da su žene već krenule tim putem i da namjeravaju da na tom putu istraju. Paritet žena i muškaraca još nije sasvim postignut, ali one žene koje su uspjele, u ponekad isključivo muškom svijetu, pokazuju da je to moguće. Naravno, pred nama ima još posla, ali vrata su otvorena tim prije što sebi ne postavljamo granice", kazala je Tudik na okruglom stolu pod nazivom "Za planetu u procentima 50:50 do 2030. godine" koji je održan u hotelu "Centre-Ville" u Podgorici.

Na okruglom stolu učestvovale su, pored ambasadorke Tudik, ministarka nauke dr Sanja Damjanovic, ministarka bez portfelja Marija Vučinović, ambasadorka Poljske u Crnoj Gori Irena Tatarzinska, šefica misije OSCE u Crnoj Gori Mariz Davije, šefica političkog odjeljenja u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država Lesli Freriksen, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Podgorici prof. dr Gordana Đurović, direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević, Snežana Radović iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, urednica francuskog programa u TVCG Zorka Kovačević, direktorica TV "Prva" Sonja Drobac, direktorica KIC-a Snežana Burzan, direktorica Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanja Madžgalj, onkološkinja dr Nada Cicmil-Sarić, dr Nela Tatar, advokatica Azra Jasavić, preduzetnica Javorka Pavićević, profesorka i dirigentkinja Zoja Đurović, književnica Nada Bukilić, novinarka "Vijesti" Olivera Lakić, akademska slikarka Milena Mijović-Durutović i stažistkinja u Francuskom institutu Marijan Jan.

Galerija

Bonus video: