Tuponja: Promet kroz Sozinu dupliran

Tuponja očekuje da će Vlada imati sluha za predlog Pozitivne o besplatnom prolasku kroz Sozinu do ponovne normalizacije saobraćaja na putnom pravcu Budva –Cetinje
64 pregleda 0 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 09.03.2015. 19:39h

Šef Kluba poslanika Pozitivne Goran Tuponja saopštio je da se ovih dana se promet na tunelu Sozina duplira, te da neko može pomisliti da Vlada želi još da iskoristi momenat, "za koji je i sama kriva, da bolje zaradi".

"Ljudi su odsječeni i primorani da plaćaju putarinu, nemaju izbora, to je osim dužeg puta i veće potrošnje goriva još dodatni trošak koji nije neophodan. Nadam se da će Vlada prihvatiti razuman predlog Pozitivne da se ne naplaćuje prolaz kroz tunel Sozina sve dok se ne normalizuje sabraćaj na putnom pravcu Cetinje-Budva. Takav predlog je toliko logičan i u interesu svih u ovoj vanrednoj situaciji da bi ga podržala i neka mnogo više odnarođena vlast od ove, ako takva postoji", navodi se u saopštenju.

Tuponja navodi da Vlada treba da pokaže dobru volju i pomogne.

"Kada u situaciji kakva jeste, kao vlast, niste u stanju da ponudite bolje rješenje problema, onda barem pokažite dobru volju da pomognete da se prevaziđu trenutne poteškoće što bezbolnije. U svim zemljama Evrope, ukoliko se naplaćuje neka putarina između tačke A i tačke B, uvijek postoji i alternativna veza koja je besplatna i koja je najmanje u rangu veoma kvalitetnog magistralnog puta. A što Vi radite? Vi upućujete Petrovčane da za Podgoricu putuju preko Grahova i Nikšića ako nemaju para da plate tunel? Nije vrijeme za šalu", piše u saopštenju, "Nekad, u svoje vrijeme pristojan magistralni put Petrovac-Pogorica preko Paštrovačke gore, koji je zapravo trebalo biti ovaj besplatni alternativni put, je vašom dugogodišnjom neodržavanjem i nebrigom doveden do neupotrebljivosti. Nije vas bilo briga, taj put nije donosio keš na ruke, napravili ste Sozinu od naših para i otplatili je i srećno bilo, ali nije pošteno, nije ljudski, da danas na nesreći sopstvenih građana ostvarujete još dodatni profit."

Tuponja očekuje da će Vlada imati sluha za predlog Pozitivne o besplatnom prolasku kroz Sozinu do ponovne normalizacije saobraćaja na putnom pravcu Budva –Cetinje i da će biti prihvaćen.

"I na kraju, neka gospodin Nurković iz Monteputa, ne brine oko održavanje podiznih rampi, jer rampe neće ni biti u upotrebi. Stajaće podignute", zaključuje se.

Bonus video: