Turisti iz Jordana i Irana otkrili put do Lovćena

“Nadamo se da će se nastaviti ovaj trend do kraja ljetnje turisti čke sezone ili se bar održati na prošlogodišnjem nivou, što, takođe, predstavlja veliki uspjeh”, kazao je Živanović
4 komentar(a)
nacionalni park Lovćen, Foto: NP Lovćen
nacionalni park Lovćen, Foto: NP Lovćen
Ažurirano: 15.08.2016. 20:04h

Direktor Nacionalnog parka „Lovćen" Veselin Živanović kazao je da je zadovoljan posjetom turista i da su ove godine imali posjetioce i iz Jordana i Irana.

“Nacionalni park “Lovćen” i ove sezone broji povećan broj posjetilaca. Kako je ljetnja turisti čka sezona u jeku, do 1. avgusta zabilježeno je osam odsto posjeta više nego u istom periodu prošle godine”, rekao je “Vijestima” Živanović.

Dodao je da je prošla godina bila najuspješnija od osnivanja parka.

“Nadamo se da će se nastaviti ovaj trend do kraja ljetnje turisti čke sezone ili se bar održati na prošlogodišnjem nivou, što, takođe, predstavlja veliki uspjeh”, kazao je Živanović.

Istakao je da nacionalni park posjećuju i gosti iz Belgije, Italije, Holandije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Albanije...

”Raduje nas ostvareni rast, koji vidimo i kao rezultat mjera koje smo preduzeli pripremajući sezonu. Takođe, ti podaci govore prije svega o dobroj saradnji i pripremljenosti kako među samim zaposlenim u nacionalnom parku, tako i sa privrednim društvima, mještanima, koji se bave privrednom djelatnošću u samom parku i gradskom upravom”, rekao je Živanović.

Služba zaštite nacionalnog parka radi 24 časa i, kaže da vrlo uspješno kontroliše čitavu zonu parka.

“Kada je riječ o sadržajima u parku, zainteresovani mogu posjetiti naš Centar za posjetioce, u kojem mogu dobiti sve potrebne informacije, o posjetama Njegoševom mauzoleju, zatim obilazak vidikovaca, pješačkih i biciklističkih staza... a za one koji vole adrenalin neizbježan je Avanturistički park”, kazao je Živanović.

Turistima je na dohvat ruke i škola jahanja.

“Imamo i stazu za boso hodanje, šumu za čitanje, iznajmljivanje bicikala, domaću hranu, koja se služi u restoranu JU ’Lovćen-Bečići’ i hotelu ’Monte Rosa’, kao i restoranu ’Vidikovac’ na samom mauzoleju”, istakao je Živanović. Dodao je da turisti koji se odluče za duži boravak pored hotelskih imaju i smještajne kapacitete nacionalnog parka - bungalove.

Bonus video: