Turisti iz Skandinavije stigli u Crnu Goru

Iz NTO-a su saopštili da je prvim letom iz Kopenhagena stiglo 146 gostiju, iz Helsinkija 121, a iz Stokholma 142
0 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.05.2017. 12:44h

Na Aerodrom Tivat su danas, posredstvom turoperatora TUI Nordic, stigla prva tri aviona iz Kopenhagena, Helsinkija i Stokholma, sa preko 400 putnika, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

„Imajućí u vidu značaj otvaranja ovog trzišta za prve goste, NTO je u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom Tivat pripremila svečani doček uz kulturno umjetnički program i degustaciju domaćih specijaliteta“, dodaje se u saopštenju.

Iz NTO-a su saopštili da je prvim letom iz Kopenhagena stiglo 146 gostiju, iz Helsinkija 121, a iz Stokholma 142.

Rotaciji ta tri leta od 14. juna pridružiće se i letovi iz Osla.

TUI Nordic je ove godine u svoju ponudu uvrstio posebne aranžmane za Crnu Goru i u periodu od sredine maja do oktobra direktnim čarter letovima dovodiće turiste iz četiri nordijske zemlje - Švedske, Norveške, Danske i Finske.

Letovi TUI Nordic-a za Crnu Goru obavljaće se jednom sedmično iz gradova Stokholm, Oslo, Kopenhagen i Helsinki.

Iz NTO-a su kazali da jedan od vodećih hotelskih sistema u Crnoj Gori, Hotelska grupa Budvanska rivijera, koji u svom poslovanju ima široko razrađenu lepezu emitivnih tržišta Evrope, za ovu godinu ima ugovorenu saradnju sa ispostavom grupe TUI za nordijske zemlje.

„Prvim letovima iz pomenuta tri grada u hotele Slovenska plaža, Aleksandar, Mogren, Castellastva i Palas stiglo je preko 300 gostiju, a više od polovine će biti smješteno u hotelu Aleksandar u Budvi. Taj hotel u tekućoj turističkoj sezoni funkcioniše prema konceptu Blue star hotela i shodno ugovorenoj saradnji sa touroperatorom TUI Nordic primaće goste do početka oktobra“, rekli su iz NTO-a.

Pored Budvanske rivijere u kojoj će biti smještena većina gostiju, TUI Nordic ima ugovor sa još 15-ak hotela duž crnogorske obale u kojima će gosti boraviti prilikom posjete Crnoj Gori.

Bonus video: