Turistička sezona: Za 270 dana bolji rezultati nego čitave prošle godine

Na današnji dan je bilo 32 odsto više turista u našoj zemlji nego istog datuma prošle godine
58 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2013. 20:02h

Crna Gora je za 270 dana ove godine ostvarila bolje rezultate u turizmu nego tokom cijele prošle godine, ocijenio je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. Tako je, kako tvrdi, na današnji dan bilo 32 odsto više turista u našoj zemlji nego istog datuma prošle godine.

On je na današnjoj konferenciji za novinare povodom predstavljanja rezultata ljetnje turističke sezone, kazao da u potpunosti ostvaruju planirane aktivnosti za 2013. godinu.

“Ovo je dobra najava i za naredni period. Na dobrim temeljima na kojima je postavljen crnogorski turizam idemo naprijed i ostvarujemo pozitivne rezultate koje smo zacrtali da ostvarimo”, poručio je on.

Gvozdenović je istakao da je ove godine sezonski zapošljeno 10.244 građana iz Crne Gore. Prema procjenama Ministarstva održivog razvoja i turizma za prvih osam mjeseci od turizma prihodovano je 620,6 miliona eura, što je za 1,9 odsto više u odnosu na prošlogodišnji period.

Video: TV Vijesti

"Samo tokom prvih osam mjeseci Crnu Goru je posjetilo 1.186.261 turista, odnosno 2,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Procjenjuje se da su podaci za septembar 2013. nezanemarljivo bolji od uporednog perioda prošle godine“, istakao je Gvozdenović.

On je kazao da dobra turistička promocija ima presudan efekat na razvoj turizma, ali i na investicione odluke.

“Stoga smo uveli inovativnost u promociju i prilagodili se novim trendovima oglašavanja-realizuje se kampanja između planina i mora, kao i online kampanja i to putem Googl-a, Trip Advisor-A, YouTube-a, Facebook-a. Takođe, blogeri iz regiona pišu o našoj zemlji“, rekao je danas Gvozdenović dodajući da je čak 95 odsto tekstova o našoj zemlji u inostranoj štampi bilo afirmativno.

Galerija

Bonus video: