Turska ambasadorka razgovarala sa čelnicima Opštine Kolašin

Ambasadorka Ozan je, kako su saopštili, "stavila u prvi plan istorijsku i kulturnu povezanost dva naroda, crnogorskog i turskog, kao i činjenicu da je i sami Kolašin povezan sa Turskom jer se značajan broj Kolašinaca u prošlom vremenu odeslio u Izmir i njegovu okolinu“
853 pregleda 0 komentar(a)
Turska ambasadorka sa čelnicima Opštine Kolašin, Foto: Opština Kolašin
Turska ambasadorka sa čelnicima Opštine Kolašin, Foto: Opština Kolašin

Turska ambasadorka Songul Ozan, prilikom današnje posjete Kolašinu, razgovarala je sa čenicima lokalne vlasti. Na sastanku je, kako su saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, zaključeno kako „postoje svi uslovi za jačanje ekonomske saradnje između Turske i Crne Gore“. To, navodi se u saopštenju, otvara šansu i kolašinskim preduzetnicima da se nametnu svojim proizvodnim i razvojnim programima.

„Bulatović je upoznao ambasadorku Ozan za potencijalim opštine u oblasti poljoprivrede, turizma, drvoprerade... Razvojne mogućnosti biče uvećane skorim završetkom kapitalnih državnih investicija koje se realizuju oko Kolašina. Sve to doprinosi povećanom interesovanju stranih investitora za Kolašin“, navodi se u saopštenju iz Bulatovićevog kabineta.

Ambasadorka Ozan je, kako su saopštili, "stavila u prvi plan istorijsku i kulturnu povezanost dva naroda, crnogorskog i turskog, kao i činjenicu da je i sami Kolašin povezan sa Turskom jer se značajan broj Kolašinaca u prošlom vremenu odeslio u Izmir i njegovu okolinu“. Ona je predložila da se organizuje sastanak sa investitorims iz Turske i sa dijasporom, kako bi se na kvaltetniji način povezali. Istakla je da agenciji TIKA treba kandidovati konkretne projekte, da treba razmisliti o programima stipendiranja koje nude Univerziteti u Turskoj i da će svojim sunarodnicima predložiti da turistički i skijaški upoznaju Kolašin.

Sastanku sa ambasadorkom Turske, pored Bulatovića, prisustvovali su i predsjednik SO Milan Žukić i potpredsjednik Opštine Danilo Medenica.

Bonus video: