Turski "Ajdin" želi da otvori univerzitet u Podgorici

Dr Mustafa Ajdin je pojasnio da bi se nastava izvodila na engleskom, crnogorskom i turskom jeziku
103 pregleda 10 komentar(a)
Ajdin Univerzitet, Foto: Isletmeciler.org
Ajdin Univerzitet, Foto: Isletmeciler.org
Ažurirano: 04.07.2012. 18:46h

Istanbulski Ajdin univerzitet zainteresovan je da u Podgorici otvori univerzitet, na kojem bi po najsavremenijim naučno-nastavnim metodama obrazovali kadar iz našeg regiona.

Predsjednik Borda direktora tog univerziteta dr Mustafa Ajdin je, na sastanku sa gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom, saopštio da namjeravaju da u Crnoj Gori osnuju preduzimljiv internacionalni univerzitet, koncipiran po svjetskim standardima.

On je pojasnio da bi se nastava izvodila na engleskom, crnogorskom i turskom jeziku.

Ajdin je istakao da bi u finansiranju univerziteta učestvovale i brojne fondacije za obrazovanje i kulturu.

„Pozdravljajući ovu ideju, gradonačelnik Mugoša je zatražio što potpunije informacije o projektu budućeg univerziteta, napominjući da je u tom smislu neophodna saradnja sa državom, odnosno resornim ministarstvom i sa već postojećim privatnim univerzitetima u Podgorici“, saopšteno je iz PG biroa.

Mugoša je kazao da će, ukoliko se postigne dogovor o osnivanju ovog univerziteta, Glavni grad sve svoje obaveze završiti na vrijeme

Mugoša je kazao da će, ukoliko se postigne dogovor o osnivanju ovog univerziteta, Glavni grad sve svoje obaveze završiti na vrijeme, pogotovu što postoje prostorno-planske pretpostavke za realizaciju projekta.

Istanbulski Ajdin Univerzitet, čiji su osnivači grupa akademika i biznismena na čelu sa profesorom Ajdinom, ima 14 fakultetskih jedinica.

Na univerzitetu studira više od 17 hiljada studenata, a nastavni kadar broji 1.200 ljudi.

Bonus video: