Tuzi: Nema zelene pijace, vrtića, sportske dvorane...

Duković kazao da je tri miliona eura uloženo u vodovodnu mrežu i da će skoro čitav ravničarski dio Malesije biti pokriven mrežom
314 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Camaj, Halil Duković, Foto: Luka Zeković
Nikola Camaj, Halil Duković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.11.2017. 18:45h

Tuzi u statusu Opštine u okviru Glavnog grada, u susret izborima 26. novembra, nemaju završene dugo obećavane projekte, poput zelene pijace, vrtića, sportske dvorane i bulevara prema Podgorici.

Dok predstavnik lokalne vlasti u Tuzima Halil Duković (DPS) navodi da pomenute investicije, uglavnom, nijesu uspjeli da realizuju zbog nedostatka planske dokumentacije i obećava njihovu realizaciju, predstavnik opozicije Nikola Camaj (DS) smatra da “sadašnja vlast nema više čime da manipuliše i prevari građane”.

“Ova vlast nema čime izaći na ove izbore, samo prevarama. Da li će joj građani i dalje vjerovati? Nadamo se da neće i da su željni promjena”, kazao je Camaj.

On je istakao da se sve što je vlast obećala tokom predizborne kampanje na prethodnim izborima “čuje i ovih dana”, navodeći da ih niko nije sprečavao da do sada nešto od toga i ostvare.

“Gdje je zelena pijaca, sportska dvorana, zaobilaznica, bulevar prema Podgorici, vrtić, vodosnabdijevanje za brdsko područje ...”,kazao je Camaj.

On je istakao da vlast u Tuzima nije ulagala ni u razvoj kulture, sporta i poljoprivrede.

“Mi kao bogato područje bi trebalo da organizujemo Poljoprivredni sajam...Mjesto koje je bogato grožđem i vinom i proizvodnjom proizvoda od grožđa, nije obuhvaćeno manifestacijom “Putevima vina”, koja se promoviše po Crnoj Gori”, istakao je Camaj.

U predizbornoj priči se, kako je kazao, čuju obećanja o milionskim investicijama “koja liče na priču o fabrici čokolade na Cetinju”.

Duković je ocijenio da je preko tri miliona eura uloženo u izgradnju vodovodne mreže, te da uskoro treba da bude završen vodovod za cijeli ravničarski dio Malesije.

“Završavamo vodovod i u jednom dijelu brdskog područja. Završeno je i oko 46 kilometara putne infrastrukture, preko 500.000 eura je uloženo u rasvjetu...”, kazao je Duković.

Duković je rekao da je u toku tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača koji će graditi Dječji vrtić, koji mora biti završen do kraja 2018.godine.

“Za bulevar Podgorica-Tuzi je urađen Glavni projekat, kao i revizija od Podgorice do mosta na Cijevni. Trenutno se radi revizija projekta od Cijevne do Tuzi i taj dio bi trebalo da bude završen do kraja mjeseca ...”, kazao je Duković. U toku je, kako je naveo, i izrada projektne dokumentacije za regionalni put Tuzi-Mataguži, a do kraja godine očekuje i tender za izgradnju zelene pijace.

Završen je i projekat za rekonstrukciju stadiona FK “Dečić” i tribine, a u planu je, kako je naveo, izrada novog projekta za Sportsku dvoranu.

Camaj sumnja da će dobiti opštinu

Camaj sumnja da će Tuzi biti samostalna opština od 1. septembra 2018. godine, “znajući kroz koja obećanja i prevare su do sada prošli”.

“Oni koji su u koaliciji i koji su učestvovali u priči o opštini i prekidu mandata i privremenim izborima u Tuzima, pričaju o tome da treba dati šansu ovom novom statusu. Imamo sumnju... mi smo jedini koji nijesu podržali ovakvo rješenje...”, kazao je Camaj .

Bonus video: