Tužilaštvo ćuti, Rektorat tvrdi da u Studentskom parlamentu nema korupcije

Studenti iz Nikšića su poslije brojnih apela, krajem aprila podnijeli zahtjev Tužilaštvu da ispita poslovanje SP
13 komentar(a)
Igor Lukšić, Petar Golubović, Foto: Boris Pejović
Igor Lukšić, Petar Golubović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2012. 08:28h

Prvo je Petru Goluboviću "pripala čast" da na performansu nezadovoljnih mještana Konika dječje igralište nosi njegovo ime, a onda je revizorska kontrola Univerziteta Crne Gore (UCG) pozitivno ocijenila poslovanje Studentskog parlamenta.

"Nema nepravilnosti u radu ove studentske organizacije", saopšteno je iz Rektorata mjesec dana nakon što je u "Vijestima" objavljeno da SP raspolaže sa formalnim izvještajem za 2011. godinu i skiciranom tabelom koju predstavljaju kao dio izvještaja, a koji nijesu usaglašeni sa izvodima sa bankovnog računa.

Jedina novina koju je Rektorat nakon kontrole uveo studentskoj organizaciji na Univerzitetu je dostavljanje tromjesečnih izvještaja o radu kako bi se pratila usklađenost potrošnje sa namjenom.

Studenti Filozofskog fakulteta iz Nikšića su poslije brojnih apela, krajem aprila podnijeli zahtjev Tužilaštvu da ispita poslovanje Studentskog parlamenta, ali odgovor i dalje čekaju.

Oni su uz aktiviste Studentske unije duže vrijeme ukazivali na sumnju da se novac namijenjen poboljšanju studentskog standarda nemilice troši i da odlazi u džepove funkcionera čija je obaveza da zastupaju njihove interese na Univerzitetu.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: