Tužilaštvo: Djevojčica najvjerovatnije umrla prirodnom smrću

"Kod pokojne nije ustanovljena šećerna bolest. Takođe, obdukcionim nalazom ustanovljeno je da je dijete srednje uhranjeno, i da isto nije umrlo od neuhranjenosti-pothranjenosti"
70 pregleda 23 komentar(a)
Tužilaštvo, Foto: Boris Pejović
Tužilaštvo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.01.2018. 16:20h

Uzrok smrti dvogodišnje djevojčice J.B. sa sigurnošću se ne može ustanoviti, ali se sa velikom vjerovatnoćom može zaključiti da se radilo o prirodnoj smrti po tipu tzv. Sindroma naprasne smrti odojčadi, saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva.

"Na osnovu analiza i podataka, kod pokojne J.B.nije ustanovljena šećerna bolest", saopštila je rukovoditeljka Vesna Jovićević.

Dodala je da je obdukcionim nalazom ustanovljeno da je dijete srednje uhranjeno, i da isto nije umrlo od neuhranjenosti-pothranjenosti.

Iz Višeg državnog tužilaštva je saopšteno da podatke obdukcionog zapisnika iznose zbog interesovanja javnosti za slučaj.

Majka djevojčice M. B. povremeno je primala socijalnu pomoć, a informaciju o teškom socijalnom stanju te porodice objavila je NVO Banka hrane.

Majka djevojčice M. B. rekla je da ona nije bila bolesna od šećerne bolesti, a mediji su prethodnih dana iznosili bezbroj spekulacija o njenom zdravstvenom stanju.

Iz Agencije za elektronske medije i Ministarstva rada i socialnog staranja je prije dva dana medijima skrenuta pažnja da vode računa o iznošenju podataka iz porodičnog života, posebno onih koji se tiču djece.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavilo je da je ministar Kemal Purišić utvrdio da je bilo propusta tokom uručivanja rješenja o socijalnoj pomoći.

Banka hrane je prije dva dana građanima, koji joj se svakodnevno obraćaju za pomoć poručila da ponavljaju zahtjeve, na koje nijesu dobili odgovor centrima za socijalni rad, sekretarijatima za socijalni rad, Ministarstvu rada, opštinama, Vladi.

Bonus video: