Tužilaštvo odbilo zahtjev PzP-a za zabranu CdM-a i Pobjede

Tužilaštvo je ocijenilo da nijesu ispunjeni uslovi iz čl. 11 Zakona o medijima...
168 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2014. 21:04h

Osnovno državno tužilaštvo odbilo je zahtjev poslanika Demokratskog fronta i lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da se privremeno zabrani rad CdM-a i distribucija Pobjede zbog objavljivanja kolumne Mihaila Terzića u kojoj je autor komentarisao incident na beogradskom aerodromu, potvrdila je osnovna državna tužiteljka Ljiljana Klikovac.

Kako prenosi CdM, tužilaštvo je, nakon razmatranja inicijative i predmetnog teksta, ocijenilo da nema osnova za podnošenje prijedloga za zabranu distribucije objavljenog programskog sadržaja, jer nijesu ispunjeni uslovi iz čl. 11 Zakona o medijima.

Nebojša Medojević 22. februara podnio Osnovnom državnom tužilaštvu zahtjev u kojem je naveo da se u tekstu "Šamar za perverznu glavu" Mihaila Terzića "jezikom mržnje poziva na linč i nasilje protiv predsjednika Pokreta za promjene i poslanika Skupštine Crne Gore, Nebojše Medojevića, čime se grubo krše zajamčena prava i slobode čovjeka i građanina i raspiruje se mržnja prema pripadnicima određene političke grupacije".

Bonus video: