Tviteraši opet organizuju akciju prikupljanja pomoći za ugrožene

Zainteresovani za učešće mogu da pomognu doniranjem osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu
280 pregleda 0 komentar(a)
Sa akcije u marketu Laković, Foto: Twitter
Sa akcije u marketu Laković, Foto: Twitter

Podgorički tviteraši u subotu i nedjelju organizuju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za porodice i pojedince koji su u stanju potrebe.

Akcija će biti organizovana u tržnom centru "Mall of Montenegro", ispred marketa "Idea".

Zainteresovani za učešće mogu da pomognu doniranjem osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Organizatori poručuju da će njihovi volonteri nositi prepoznatljive majice, sa logom ptičice koja je simbol Tvitera, uz tekst #HranaUP, koji kao znak raspoznavanja koriste i na toj društvenoj mreži.

Akcija će oba dana vikenda početi u 9.00 i trajati do 13.00 sati. Distribucija prikupljene pomoći je organizovana u saradnji sa Crvenim krstom.

Iz Crvenog krsta su poručili da oni koji su zainteresovani za #RobaUP, garderobu mogu da ostave i u kontejnere kod Tržnog centra Delta siti ili u prostorije Crvenog krsta Podgorica u Ulici Bratstva i jedinstva 17, svakog radnog dana do 15.00 sati, ili u prostorije Crvenog krsta Crne Gore, Ulica Jovana Tomaševića 6, radnim danima do 16.00 sati.

Tviteraši iz Podgorice su istu akciju organizovali i prije nekoliko dana u marketu HD Laković, na Zabjelu.

Akciju je podržao StudioX Design iz Podgorice, a poruka podrške stigla je i od pjevača Vlada Georgieva.

"Bravo za podgoričke tviteraše i akciju #hranaup, za dobru volju i želju da se pomogne ugroženima. To je pravo lice Tvitera", poručio je on putem te društvene mreže.

U planu je organizacija sličnih akcija i u drugim gradovima, a zainterosovani mogu da se uključe prateći ključne riječi #HranaUp i #RobaUp na Tviteru.

Akcije #HranaUP i #RobaUP organizovane su i 2012, kada su za samo dva sata prvog dana akcije, tviteraši sakupili namirnice u vrijednosti oko 2.700 eura. Akcije su potom organizovane u Budvi, Tivtu...

Bonus video: