U akciji Željezaraca prikupljeno 40 jedinica krvi

“Do sada smo uspijevali sve da odradimo, učestvovali smo u stvaranju mnogih klubova u Nikšiću, Crnoj Gori i regionu. Imamo oko 150 članova, mahom starijih, uglavnom bivših radnika Željezara i članova njihovih porodica”
455 pregleda 0 komentar(a)
Akciaj dobrovoljnog davanja krvi
Akciaj dobrovoljnog davanja krvi

Na akciji koju je organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Željezara Nikšić prikupljeno je 40 jedinica dragocjene tečnosti. Pored članova Udruženja, krv su dali i gosti iz više klubova iz Nikšića, zatim iz Plužina, Danilovgrada, Podgorice i Trebinje, a među dobrovoljnim davaocima bili su i djeca bivših radnika Željezare. Marko Vidačak iz Trebinja je prvi put dao krv, a na akciju je došao sa tetkom Miholjkom Janković, veterankom davalaštva u Trebinju, koja se više od stotinu puta upisala kao dobrovoljni davalac.

“Ovo je naša treća akcija ove godine. Zadovoljni smo jer su se odazvali davaoci sa rijetkim krvim grupama, opštom negativnom i AB”, kazao je Milovan Mirković, predsednik Udruženja.

Podsjetio je da su najstariji klub dobrovoljnih davalaca krvi u Crboj Gori i da naredne godine slave šest decenija postojanja.

“Do sada smo uspijevali sve da odradimo, učestvovali smo u stvaranju mnogih klubova u Nikšiću, Crnoj Gori i regionu. Imamo oko 150 članova, mahom starijih, uglavnom bivših radnika Željezara i članova njihovih porodica”, kazao je Mirković i pozvao sve koji žele da im se priključe da to urade.

Bonus video: