U Beranama održan dječiji šahovski turnir

Turnir je, povlačeći prvi potez, otvorio direktor Komunalnog preduzeća Berane Savo Vučetić, koji je najboljima uručio pehare, diplome i medalje
962 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici turnira, Foto: Tufik Softić
Učesnici turnira, Foto: Tufik Softić

Nemanja Deletić iz Berana, Goražd Laušević i Danilo Ostojić iz Pljevalja, u svojim kategorijama, pobjednici su Dječijeg šahovskog turnira “Matirajmo otpad Berane 2019”, koji je danas održan u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u ovom gradu.

Beranci, Nemanja Deletić, Uroš Lekić i Jovan Raičević, osvojili su tri prva mjesta u najstarijoj kategoriji.

Goražd Laušević i Zaharije Perković iz Pljevalja, osvojili su zlato i srebro u srednjem uzrastu (2006-2009), dok je Faris Markišić iz Plava uzeo bronzu.

U najmlađoj kategoriji (2009. godište), prvo mjesto pripalo je Pljevljaku Danilu Ostojiću, koji se plasirao ispred sugrađana Janka Kotlaje na drugom i Lazara Lakovića na trećem mjestu.

Turnir je, povlačeći prvi potez, otvorio direktor Komunalnog preduzeća Berane Savo Vučetić, koji je najboljima uručio pehare, diplome i medalje.

Takođe, sve djevojčice koje su učestovovale na turniru nagrađene su diplomom i medaljom.

Tokom turnira, članica radne grupe za Pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promjene, mr Rita Barjaktarović, održala je prezentaciju na temu “Matirajmo otpad”.

Na turniru, koji se igrao po švajcarskom sistemu u sedam kola, učestvovalo je 37 takmičara iz Berana, Pljevalja, Murine, Podgorice, Petnjice i Plava, a pravo učešća su imala djeca do 16 godina.

Organizator turnira “Matirajmo otpad” je Šahovski klub “7. oktobar” iz Podgorice, suorganizatori su šahovski klubovi “Gambit” i “Berane” iz Berana, pokrovitelj Komunalno preduzeće Berane. Donator turnira je barsko preduzeće doo „Lotours“.

Bonus video: