U Boku sletjelo 550 aviona

Novi direktor tivatske vazdušne luke Rade Marić precizirao je da je aerodrom od 1. januara do 30. aprila prihvatio i opslužio ukupno 1.373 aviona, što je oko 10 odsto manje nego u istom periodu lani, ali je istovremeno za oko četiri odsto povećan broj putnika kojih je bilo ukupno 91.527
51 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.05.2017. 19:56h

Na pistu aerodroma Tivat prošlog mjeseca je sletjelo 550 aviona, a kroz terminalnu zgradu prošlo 42.333 putnika.

Promet putnika porastao je za oko 17 odsto u odnosu na april prošle godine, jer su redovan sezonski saobraćaj sa Tivtom, pored ostalih, uspostavile i kompanije „Easy Jet“ iz Velike Britanije, „Transavia“ iz Francuske, „TUI Fly Belgium“ iz Belgije i „IsrAir“ iz Izraela.

Novi direktor tivatske vazdušne luke Rade Marić precizirao je da je aerodrom od 1. januara do 30. aprila prihvatio i opslužio ukupno 1.373 aviona, što je oko 10 odsto manje nego u istom periodu lani, ali je istovremeno za oko četiri odsto povećan broj putnika kojih je bilo ukupno 91.527.

“Nakon blage stagnacije obima prometa putnika koje je aerodrom Tivat imao u prva tri mjeseca ove godine zbog različitih razloga, a najviše zbog nepovoljnih meteo-uslova i otkazivanja letova, tokom aprila uspjeli smo da više nego nadoknadimo te gubitke i pred nama je veoma dobra, ali i naporna glavna turistička sezona“, kazao je Marić juče „Vijestima“.

Bonus video: