U Budvi se slavilo na trgu, a u Podgorici po lokalima

Manja tuča, kako je rečeno "Vijestima" dogodila se ispred noćnog lokalal "Torine", ali bez težih posljedica
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2012. 19:13h

Uz zvuke poznatog hita iz 80-tih "Sve je lako kada si mlad" kultnog hrvatskog rok benda "Prljavo kazalište" više od 15.000 ljudi, dočekalo je novu 2012. na starogradskom trgu u Budvi.

Vatromet, prepuni lokali, dobar provod na ranih jutarnjih sati, slika su novogodišnje noći metropole turizma, koja je i ove godine bila najposjećeniji grad u Crnoj Gori i okruženju.

Prepune uske starogradske ulice, te lokali koji su radili cijelu noć, bili su pravi magnet za velikih broj maldih ljudi, koji su gotovo iz svih krajeva Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Albanije, došli u Budvu da dočekuju Novu godinu.

Da je u Budvi zaista velika gužva, potvrđuje i to da ni na jendom od pet gradskih parkinga već u predvečerje 31. decembra nije bilo slobodnih mjesta.

Prema procjenama organizatora, još veća gužva u Budvi očekuje se večeras kada će na trgu nastupiti poznata bosanska pop rok zvijezda Dino Merlin

Burna novogodišnja noć, rijeke dobro raspoloženih ljudi, grada koji je do zore "živio punim plućima", na svu sreću prošla je bez ijednog incidenta.

Kako je "Vijestima" potvrđeno u budvanskoj policiji, noć je bila mirna, čak nije zabilježen ni jedna veći incident.

Manja tuča, kako je rečeno "Vijestima" dogodila se ispred noćnog lokalal "Torine", ali bez težih posljedica, jer su pripadnici policije odmah regovali. Policija nije privela ni jednu osobu, a da je noć bila potvrđeno je i u domu zdravlja.

Slavlje u lokalima u Podgorici, TV Vijesti

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić kazao je da je komplento ljudstavo bilo na terenu, ali da nije bilo većih intervencija.

"Pripadnici naše jedinice bili su angažovani i na Trgu gdje je bio javni doček, ali na svu sreću sve je prošlo u najboljem redu", kazao je Šljukić, navodeći da će i vatrogasci biti pripravni i večeras, kada se nastavlja novogodišni programa na otvorenom.

Prema procjenama organizatora, još veća gužva u Budvi očekuje se večeras kada će na trgu nastupiti poznata bosanska pop rok zvijezda Dino Merlin. Prije Dina, na veliku binu postvaljenu ispred bedema Staroga grada, nastupiće crnogorska pop pjevačica Milena Vučić.

Jedini udes u Budvi izazvali taksisti

Policija je jedino imala intervenciju oko ponoći, na glavnoj gradskoj ulici ispred luksuznog centra "TQ plaza" kada je došlo do saobraćajnog udesa.

Dva taksi vozila krećući se iz susprotnih smjerova sudarili su se, a od siline udara jedno vozilo izletjelo je sa kolovoza i "zarilo" se u reklamni pano, "TQ plaze".

Odmah na lice mjesta stigla je policija, te kola Hitne pomoći, a jedna od vozača, prebačen je u Dom zdravlja gdje mu je ukazana pomoć.

"Riječ je o lakšim povredama", potvrđeno je "Vijestima". Od vozača uzeta je krv za analizu, jer se sumnja da su bili u alkoholisanom stanju.

Galerija

Bonus video: