U Budvu svi dolaze da se provode, niko da odmara

Svi oni koji su imali ambiciju da uživaju u Mediteranu i odmore, nažalost, promašili su destinaciju, istakao je Ivančević
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 20:59h

Pozicioniranje Budve kao destinacije za lud i nezaboravan provod, što je i ove godine metropola turizma potvrdila, te hiljade mladih ljudi koji gotovo svakog ljeta dolaze kako bi okusili duh zabave, prema mišljenju turističkih poslenika može biti poguban za budućnost turističkog razvoja prijestonice crnogorskog turizma.

I dok se obaraju rekordi po broju gostiju, a sezona biva sve kraća i kraća, sa ovogodišnjim špicem od svega desetak dana igranje na kartu destinacije za provod je , kako ističu, „hod po oštrici”.

Lud i nezaboravan noćni provod, zabava do ranog jutra, žurke na plažama, barovi i brojne diskoteke, dnevne zabave, promocije uz nesvakidašnji provod - tako je pozicionirana Budva, jedna od najinteresantnijih i najprivlačnijih destinacija na Jadranu.

Velika diskoteka na otvorenom, kako je nazivaju, metropola turizma već punu deceniju važi za grad koji mladi tokom ljeta ne zaobilaze.

I dok svi pričaju o elitnom turizmu, i dalje je karta na koju igra Ministarstvo turizma “Budva je, htjela ili ne, već sebe profilisala kao destinaciju dobre zabave”. Upravo je to i jedan od glavnih razloga što se na hiljade onih koji ljeto provedu u ovom gradu iznova vraćaju Budvi, barem tako kažu zvanične ankete.

Dođu u Budvu da se odmore, ali...

“Postali smo zabavna destinacija i tur-operatori, vođeni našom logikom i našom koncepcijom ponude, dobijaju veliki broj reklamacija od svih onih turista koji su došli na ovaj dio Mediterana da se odmore.

Lud i nezaboravan noćni provod, zabava do ranog jutra, žurke na plažama, barovi i brojne diskoteke, dnevne zabave, promocije uz nesvakidašnji provod

Oni sada u svojoj koncepciji žele da animiraju drugu ciljnu grupu, sve one mlađe ljude koji žele da se zabave. Međutim, za jednu šestomjesečnu sezonu to nije dobra orijentacija.

Vrlo je opasno to što nas evropski tur-operatori počinju doživljavati kao destinaciju za zabavu i to od polovine jula do polovine avgusta”, istakao je direktor bečićke „The Queen of Montenegro“ i dugogodišnji turistički poslenik Dragan-Purko Ivančević.

Špic trajao samo 10 dana

On je naglasio da Crnoj Gori nijesu potrebni špicevi, nego kontinuitet šestomjesečne sezone i koncept turističke ponude koja bi odgovarala evropskim partnerima i tur-operatorima.

“Nažalost, sadašnja ponuda koncipirana je samo na region, odnosno tržište bivših jugoslovenskih republika. Ovogodišnja sezona je bila kratka i u kratkom periodu animirala puno posjetilaca koji su se dobro zabavili u Budvi.

Što se turista tiče, mislim da ne nose dobre poruke iz Budve, zato što su svi oni koji su imali ambiciju da uživaju u Mediteranu i odmore, nažalost, promašili destinaciju”, istakao je Ivančević.

Ovogodišnja sezona je bila kratka i u kratkom periodu animirala puno posjetilaca koji su se dobro zabavili u Budvi

On je istakao da “postoji interesovanje za narednu sezonu, ali da su još jednom razočarali svoje partnere”.

“Nijesmo bili u mogućnosti da im ponudimo nove kapacitete, povećanje prometa na našem području, niti smo uradili išta kako bismo obezbijedili njihov rast i obezbijedili njihovu profitabilnost.

Tako da mnogi od njih skraćuju broj letova, kakav je slučaj sa Skandinavijom, i skraćuju sezonu zbog ovakve koncepcije naše ponude”, rekao je Ivančević.

Hitno o konceptu ponude

Ivančević je upozorio da u „roku odmah“, najdalje u septembru, država mora da se odredi kakav koncept turističke ponude želi.

“Država mora da odgovori na pitanje da li hoće ovakvu sezonu sa ovakvim kratkim špicom, ili će da konstituiše ponudu za šestomjesečnu sezonu.

To je najvažnije pitanje za budućnost crnogorskog turizma”, kazao je Ivančević.

Galerija

Bonus video: