U četvrtak normalno snabdijevanje vodom Herceg Novog

62 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.06.2015. 18:49h

Voda sa izvorišta Plate puštena je večeras u hercegnovskii distributivni sistem, tako da se sjutra očekuje normalno snabdijevanje najvećeg bokeljskog grada.

"Dotok vode iz Goričkog jezera preko vodostana Plat opet je uspostavljen juče u jutarnjim časovima, ali pošto preliminarne analize vode nijesu pokazale zadovoljavajuće rezultate voda nije distribuirana potrošačima zbog sigurnosti svih građana i turista a posebno najmlađe populacije. Nakon dugotrajnih i detaljnih analiza možemo informisati potrošače da su svi parametri kvaliteta vode dostigli propisani nivo tako da je voda večeras puštena u distributivni sistem, a konačna stabilizacija vodosnabdijevanja se očekuje sjutra u jutarnjim časovima", saopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.

Podsjećamo da je zbog čišćenja hidrotunela i remonta postrojenja HE "Trebišnjica", 1. juna Herceg Novom obustavljena isporuka 400 litara vode u sekundi sa Plata.

Zbog toga su uvedene, prvo 20-satne, a posljednjih dana i 22-satne restrikcije vode u najvećem bokeljskom gradu, jer lokalna izvorišta Opačica i Mojdež nisu mogli da zadovolje potrebe oko 40 hiljada stanovnika i turista grada.

Bonus video: