U četvrtak protestni performans povodom najavljenog razrješenja Kadije

Početak skupa je zakazan neposredno prije početka sjednice Savjeta RTCG
4 komentar(a)
Andrijana Kadija, Foto: Zoran Đurić
Andrijana Kadija, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.06.2018. 10:51h

Media Centar poziva građanke i građane na protestni performans povodom, kako su naveli, najave nezakonitog i politički motivisanog razrješenja generalne direktorice RTCG Andrijane Kadije.

Protestni performans pod sloganom “Nezavisni Javni servis i tačka” će biti održan u četvrtak 7. juna u 12.00 na platou ispred zgrade RTCG.

Početak skupa je zakazan neposredno prije početka sjednice Savjeta RTCG, na kojoj će biti razmatrana inicijativa za razrješenje generalne direktorice RTCG.

"Politički pritisak vladajuće partije na nacionalni javni servis započeo je nezakonitim smjenama u Savjetu RTCG i dovođenjem vlasti lojalnih ljudi u ovo tijelo, koji sada ispunjavaju politički nalog sa ciljem ponovnog stavljanja RTCG pod kontrolu vladajuće partije. RTCG je u prethodnih 17 mjeseci pokazala da može funkcionisati kao istinski medijski javni servis, jednako udaljen od vlasti i opozicije, i pripadati građanima Crne Gore koji ga i finansiraju. RTCG je u prethodnom, kratkom periodu pokazala da je nužno i moguće raditi u interesu svih a ne samo vlasti. Nezakonitom smjenom generalne direktorice Andrijane Kadije, a uskoro i direktora Televizije Vladana Mićunovića, RTCG se vraća pod kontrolu jedne političke partije", navodi se u saopštenju Dragoljuba Vukovića, predsjednik Skupštine Media Centra i Gorana Đurovića, direktora Media Centra.

Bonus video: