U Crnoj Gori trenutno boravi oko 7.000 turista

"Kongresni turizam predstavlja dobru šansu za produžetak turističke sezone. Najbolju popunjenost upravo sada bilježe hoteli koji imaju razvijen ovaj segment ponude"
0 komentar(a)
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Pržno, hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.10.2014. 09:21h

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 7.000 turista, što je 16 odsto više nego prethodne godine u isto vrijeme, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Dodaju da se od početka oktobra bilježi značajan trend rasta kada je u pitanju turistički promet u Crnoj Gori.

"Početak septembra protekao je u znaku izuzetno loših vremenskih prilika koje nisu išle u prilog turističkom prometu. Niske temperature i obilne padavine, poplave u Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj, svakako su uticale da broj turista na početku mjeseca bude za par procenata manji u odnosu na isti prošlogodišnji period. Izuzetno pozitivne rezultate i konstantan trend rasta i po pitanju broja posjetilaca i po pitanju prihoda tokom septembra i oktobra evidentirali su Nacionalni parkovi koji su zabilježili i do 40 odsto više posjetilaca u odnosu na isti uporedni period prethodne godine. To pokazuje da je turizam orijentisan na prirodu segment naše ponude koji je sve atraktivniji turistima", navodi se u saopštenju.

Kada je struktura gostiju u pitanju u ovom periodu značajan dio čine, kako navode iz NTO, turisti na poslovnim putovanjima.

Razlog je, kako dodaju, uobičajeno vrijeme kada se organizuju brojne konferencije, seminari i slični događaji iz oblasti kongresnog turizma.

"Kongresni turizam predstavlja dobru šansu za produžetak turističke sezone. Najbolju popunjenost upravo sada bilježe hoteli koji imaju razvijen ovaj segment ponude".

Iz NTO su podsjetili da brojne manifestacije koje su organizovane ili će tek biti održane doprinose sadržajnosti turističke ponude.

"U toku je manifestacija “Dolcinium International Festival” koja traje još danas u Ulcinju, "21. Podgorički Maraton" održaće se 26. oktobra u Glavnom gradu, a “Ex Yu festival“ biće održan od 31. oktobra do 2. novembra ove godine na Cetinju", zaključuje se u saopštenju NTO.

Bonus video: