U Domu u Bijeloj otvoren i salon za ljepotu

Za oko 130 štićenika Doma otvaranje internet centra je veoma važno, jer će na taj način biti povezani sa vršnjacima širom svijeta
619 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 19:05h

Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj otvorio je internet centar, učionicu za lakše učenje i savlađivanje školskog gradiva za djecu sa posebnim potrebama i kozmetičarsko-frizerski salon, u kojem će raditi štićenici Doma.

U opremanje sva tri objekta NVO “Riznica Mladosti”, koju u Švedskoj vodi Novljanka Zorica Lućić, uložila je oko 100.000 eura.

“Za oko 130 štićenika Doma otvaranje internet centra je veoma važno, jer će na taj način biti povezani sa vršnjacima širom svijeta. Ništa manje nije važno ni opremanje učionice, po mjeri djeteta, u kojoj će ¸12 djece sa posebnim potrebama lakše savladavati gradivo iz inkluzivnog obrazovanja, a posebno je važno otvaranje frizersko-kozmetičarskog salona, gdje već stiču praktična znanja djevojke iz Doma. To će im pomoći da steknu iskustvo i samopouzdanje da se, kada izađu iz ove ustanove, lakše snađu i bolje žive”, kazao je Numanović.

On je razgovarao i sa zaposlenima u Domu, kojima je obećao u okviru privatno-javnog partnerstva rješavanje stambenih pitanja.

Elaborat o opravdanosti projekta je urađen i treba da ga odobri Vlada. Zadovoljan učinjenim, direktor Doma Boro Đukanović rekao je da su popravili krov, planiraju ugradnju uređaja za solarno napajanje i niz projekata koji će podići standard života u Domu.

Galerija

Bonus video: