U JPU "Đina Vrbica" zadovoljni drugom smjenom: Dogodine će još vrtića raditi popodne

Popodnevna smjena nije uvedena da bi se djeca samo čuvala i roditelji moraju da se odluče za jednu smjenu
115 pregleda 1 komentar(a)
vrtić Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
vrtić Đina Vrbica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.10.2016. 19:55h

Iz uprave JPU „Đina Vrbica“ očekuju da će tokom ove školske godine još nekoliko vrtića u Podgorici uvesti popodnevnu smjenu.

„Mi se nadamo da ćemo u toku ove školske godine, u narednom polugođu, obuhvatiti istraživanjem još vaspitnih jedinica i na zadovoljstvo roditelja i djece uvesti popodnevni vaspitno-obrazovni rad”, saopšteno je iz uprave.

Prvog septembra počela je sa radom popodnevna smjena u Vaspitnoj jedinici „Poletarac 2“ kod Krivog mosta.

„Imamo pitanja i zahtjeve roditelja i iz drugih vaspitnih jedinica, i trudićemo se da u narednom periodu sprovedemo analizu potreba za uvođenjem popodnevne smjene i u drugim vaspitnim jedinicama u sklopu JPU „Đina Vrbica“, saopšteno je iz uprave „Đine Vrbice“.

Iz ove ustanove dodaju da će ankete sprovesti prvenstveno među roditeljima čija su djeca obuhvaćena prijepodnevnim programom, u cilju rasterećenja prostornih kapaciteta.

Popodnevnu smjenu u VJ „Poletarac 2“, koja počinje u 15 časova, a završava u 22 časa, pohađa 20 djece.

„Izuzetno smo zadovoljni realizacijom ovog pilot projekta, ali i reakcijama roditelja, a prije svega reakcijama djece koja borave i uče u popodnevnoj smjeni”, dodaju iz ove ustanove.

Prije realizacije ovog projekta anketirano je 250 roditelja čija djeca pohađaju VJ “Poletarac 2”, a njih 27 se izjasnilo da bi njihova djeca išla u popodnevnu smjenu. U ovoj jedinici stvoreni su uslovi za boravak 80 mališana.

Bonus video: