U Kolašinu 30 cm snijega, na Žabljaku 24

0 komentar(a)
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, snijeg, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.12.2014. 13:19h

Snijeg na durmitorskom području, koji je pred zoru počeo padati jačim intenzitetom, nije izazvao veće probleme u funkcionisanju ljudi, saobraćaja, vodosnadbijevanju niti u napajanju električnom energijom.

Iako je od jutros napadao 13 i dostigao do 11 časova visinu od 24 santimetra saobraćajnice su prohodne, kako u gradu sa prigradskim naseljima tako i na prilaznim magistralnim i regionalnim putevima. Normalno odvijanje saobraćaja omogućili su i vozači koji se uglavnom ponašaju shodno situaciji i disciplinovanom vožnjom doprinose da nema zastoja. Opštinski i nekategorisani putevi se ne čiste a u DOO „Komunalno i vodovod“, kažu da čekaju stabilizaciju vremena i tada krenu sa čišćenjem prema selima.

Svi regionalni i magistralni putevi su prohodni i na njima su neprekidno snjegočistači „Crnagoraputa“. Prema Pljevljima i kanjonom Tare prema Mojkovcu saobraćaj se odvija nesmetano čemu doprinosi odgovoran odnos učesnika u saobraćaju. Tako je i magistralom prema Šavniku gdje jak vjetar pravi mećavu koja smanjuje vidljivost. Identično je i na putu Šavnik - Nikšić preko Vojnika.

Saobraćaj bez zastoja

Na magistrali od Kolašina prema Podgorici, odnosno prema Mojkovicu, saobraća se bez zastoja i većih teškoća, kazali su u kolašinskoj policiji.

Put prema Mojkovcu

"Od jutros od 6 sati važi zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, šlepere i vozila s prikolicom. Magistralni put se redovno čisti. Na svakih 15 kilometara, od Kolašina prema Ribarevinama, odnosno Podgorici, je po jedan čistač "Crnagoraputa", rekli su u policiji.

Kolašin jutros

U gradu je od ranih jutarnjih sati napadalo oko 30 centimetara, a u nekim planinskim selima i preko pola metra snijega.

Mehanizacija Komunalnog preduzeća redovno čisti gradske saobraćajnice.

"Mehanizacija i zaposleni "Komunalnog" su spremno dočekali sniježne padavine. Od ranih jutarnjih sati su na terenu i gradske ulice , kao i centar grada se redovno čiste. Tako će biti i ubuduće. Očekujemo da talas nevremena koji je najavljen neće stvoriti veće teškoće. Očišćene ulice će dočekati i turiste za novogodišnje praznike", kazao je potpredsjednik Opštine Đuro Milošević.

Bonus video: