U Kumboru šire obalu, zemlju bacaju u more

Prema tvrdnjama mještana, do sada je u more izručeno više od 30 kamiona zemlje kako bi se proširila obala gdje kompanija “Carine” Čedomira Popovića gradi hotel visoke kategorije
368 pregleda 18 komentar(a)
kumbor gradilište, Foto: Privatna arhiva
kumbor gradilište, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.12.2018. 08:58h

Bacanje zemlje u more kod Kumbora nastavljeno je i proteklih dana, uprkos apelima građana i prijavama nadležnim institucijama. Prema tvrdnjama mještana, do sada je u more izručeno više od 30 kamiona zemlje kako bi se proširila obala gdje kompanija “Carine” Čedomira Popovića gradi hotel visoke kategorije.

Prema informativnoj tabii na gradilištu u Kumboru, izvođač radova je firma „Apolos ing“ d.o.o. Podgorica. Završetak radova je najavljen za jul 2019. godine. Prema saznanjima Vijesti, obaviješteno je Javno preduzeće Morsko dobro koje nema inspekcijsku nadležnost.

Prije dvije godine na obali mora u Bijeloj, gdje je tada u toku bila izgradnja novog hotela “Park”, takođe vlasništvo “Carina”, istovarani su zemlja i šut. Iz JP “Morsko dobro” su tada evidentirali da niko nema dozvolu za odlaganje zemlje na tom području. Nikada nije utvrđeno ko je bacao zemlju u more i niko nije kažnjen.

Bonus video: