U Ministarstvu zdravlja još jedna partijska funkcionerka

Dr Mevlida Gusinjac zamijenila koleginicu Almu Drešević koja je ranije podnijela ostavku ministru
643 pregleda 26 komentar(a)
Mevlida Gusinjac, Foto: SD
Mevlida Gusinjac, Foto: SD
Ažurirano: 28.07.2018. 18:50h

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja prekjuče je izabrana Mevlida Gusinjac. Nju je na tu funkciju predložio ministar zdravlja Kenan Hrapović, a imenovala ju je Vlada. Gusinjac je inače predsjednica bjelopoljskog Opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD), partije kojoj pripada i ministar zdravlja. Ona je specijalista medicine rada i u bjelopoljskom Domu zdravlja radila je kao izabrani doktor za odrasle.

Nju i još 12 kolega iz domova zdravlja nedavno je zdravstvena inspekcija kaznila sa po 250 eura zbog zbog iz­da­va­nja upu­ta za spe­ci­ja­li­stič­ki pre­gled bez za­ka­zi­va­nja ter­mi­na, ne uno­še­nja kom­plet­no svih po­da­ta­ka iz na­la­za dru­gih spe­ci­ja­li­sta u elek­tron­ski kar­ton pa­ci­jen­ta, uglavnom zbog administrativnih propusta..., saznaju “Vijesti” iz bjelopoljskog Doma zdravlja.

Mjesto generalne direktorice Direktorata za zdravstvenu zaštitu prije Gusinjac pokrivala je Alma Drešević. Ona je u maju podnijela ostavku na tu funkciju, uz obrazloženje da je želja da se bavi poslom pedijatra bila jača od želje da radi u državnoj upravi.

“Preuzela sam funkciju generalnog direktora Direktorata za zdravstvenu zaštitu sa velikim entuzijazmom i sa željom da se zdravstvena zaštita naših građana unaprijedi. U periodu od imenovanja, svakom radnom zadatku sam pristupila posvećeno i profesionalno i ostvarila značajne rezultate. Međutim, želja da nastavim da se bavim svojim poslom pedijatra je jača od želje da radim u državnoj upravi, te sam odlučila da svoj dalji radni angažman nastavim na mjestu izabranog pedijatra i da u kontaktu sa djecom, iskustvo stečeno u državnoj upravi pretočim u praksu”, poručila je Alma Drešević. Spekulisalo se, međutim, da je Drešević ostavku podnijela zbog neslaganja sa ministrom zdravlja.

Gusinjac je u martu ove godine, uoči lokalnih izbora u Bijelom Polju, izabrana i za predsjednicu opštinskog izbornog štaba Socijaldemokrata, koji čine funkcioneri i starješine organa lokalne samouprave, odbornici...

Bonus video: