U narednih pet dana akcija "Zelena zona za djecu i penzionere“

Osim sadnje drveća, žbunja, žive ograde i perena, u školskom dvorištu je ugrađen i parkovski mobilijar
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2017. 12:58h

Gradsko preduzeće Zelenilo uzelo je učešće u akciji "Zelena zona za djecu i penzionere“ koja će se realizovati u narednih par dana na inicijativu građana sa Bulevara Ivana Crnojevića, a koji je kroz projekat građanska akcija podržao Fond za aktivno građanstvo.

Naime, ovo Društvo je izvršilo zamjenu 35 letava i farbanje 7 klupa na pomenutoj lokaciji, a 7. i 8. oktobra, kada se planira i obilježavanje realizacije Akcije, Zelenilo će ugraditi dvije klupe.

Cilj akcije je uređenje igrališta i zelene površine ispred stambenih zgrada na Bulevaru, na kojim se okupljaju roditelji sa djecom, starije osobe, tinejdžeri i vlasnici kućnih ljubimaca.

Podsjećamo, u prethodnom periodu u saradnji sa dječijim edukativnim centrom "Pčelice“, JPU "Đina Vrbica“, PPU "Kućica“, PPU "Petar Pan“, OŠ "Mahmut Lekić“, Zelenilo je u sklopu Dječije nedjelje, u park – šumi Gorica (kod spomenika), učestvovalo na sadnji drveća u akciji "Drvo prijateljstva“.

Zelenilo je, takođe, učestvovalo u akciji uređenja školskog dvorišta u OŠ "Vlado Milić“.

Osim sadnje drveća, žbunja, žive ograde i perena, u školskom dvorištu je ugrađen i parkovski mobilijar.

Ovo je nastavak proljećne akcije sa prdstavnicima Telekoma kada su uređena i školska dvorišta OŠ "Štampar Makarije“ i OŠ "21 maj“.

Galerija

Bonus video: