U PG otvorene nove prostorije Centra za prava djeteta: Zadovoljiti potrebe ranjivih grupa

„Ova usluga ima za cilj da poboljša kvalitet života djeteta; omogući zadovoljenje njegovih potreba; otkloni ili ublaži rizike, nedostatke ili neprihvatljivo ponašanje, podstiče razvojne potencijale djeteta za život u zajednici, ali i da pomogne roditeljima u prevazilaženju poteškoća u odgajanju djeteta“, kazao je Mugoša
315 pregleda 0 komentar(a)
Centar za prava djeteta Crne Gore, Foto: Glavni grad
Centar za prava djeteta Crne Gore, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 20.12.2016. 20:29h

U Podgorici su danas otvorene nove prostorije Centra za prava djeteta Crne Gore, čime će ta organizacija imati mogućnost da na kvalitetan način sprovede projektne aktivnosti usmjerene ka zadovoljenju potreba ranjivih grupa djece na nivou Glavnog grada.

U realizaciji tog projekta, koji podrazumijeva i ustanovljavanje nove usluge (Dnevnog centra) namijenjene za podršku djeci u riziku, učestvovao je Glavni grad, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) i Save the Children International.

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša, kako je saopšteno iz Glavnog grada, rekao je da uspješna saradnja Centra i Glavnog grada Podgorica traje više od deset godina i da su kao rezultat tog partnerstva realizovani brojni značajni projekti.

On je podsjetio na projekte kao što su usluga stanovanje uz podršku namijenjena djeci po izlasku iz Dječjeg doma „Mladost“ Bijele, podrška hraniteljima i djeci iz hraniteljskih porodica, formiranje prvog lokalnog dječjeg parlamenta koji je u saradnji sa gradskim službama organizovao niz humanitarnih i ekoloških akcija i mnoge druge aktivnosti koje predstavljaju kvalitetan doprinos rješavanju potreba ranjivih grupa djece na nivou Glavnog grada.

U novim prostorijama Centra će, kako je rekao, biti organizovana veoma značajna usluga dnevnog centra za podršku djeci u riziku.

„Ova usluga ima za cilj da poboljša kvalitet života djeteta; omogući zadovoljenje njegovih potreba; otkloni ili ublaži rizike, nedostatke ili neprihvatljivo ponašanje, podstiče razvojne potencijale djeteta za život u zajednici, ali i da pomogne roditeljima u prevazilaženju poteškoća u odgajanju djeteta“, kazao je Mugoša.

Ambasador Turske u Grnoj Gori, Medmet Galip, ukazao je na značaj otvaranja Centra za prava djeteta, navodećid a je uvjeren da će se slični centri u narednom periodu biti otvoreni i u drugim djelovima Crne Gore.

„Ambasador je naglasio da je svaka investicija u djecu investicja u bolju budućnost i ocijenio da će trdka ambasada u Crnoj Gori nastaviti da bude partner na relizaciji ovakvih i sličnih projekata. On se svim učesnicima u relizaciji tog projekta srdačno zahvalio i čestitao otvaranje Centra“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: