U Piperima 350 kuća bez vode

Radnici i mehanizacija "Puteva" krenuli su prema Lijevoj Rijeci i Brskutu, a prema riječima direktora tog preduzeća Zdravka Klikovca u planu je i čišćenje puta Nožice-Ptič
52 pregleda 0 komentar(a)
snijeg, ivanova korita, Foto: Savo Prelević
snijeg, ivanova korita, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2012. 18:35h

Od petka ujutro oko 10 časova, do nedjelje popodne stanovnici Lijeve Rijeke nijesu imali struje.

Nakon mnogo mule, zbog velike količine neočišćenog snijega na lokalnim putevima, snijega, radnici Elektrodistribucije probili su se do Lijeve Rijeke i otklonili kvar tako da je i ovaj dio Podgorice ponovo spojen na elektromrežu.

"Na našem području je palo dosta snijega i glavni put prema Mataševu je tek juče očišćen. Lokalni putevi su još uvijek pod snijegom, ali je situacija u ovom dijelu Crne Gore stabilna. Mi smo navikli na ovakve vremenske prilike, dobro smo se pripremili za zimu, tako da imamo dovoljno ogreva, hrane, ali i hrane za stoku", kazao nam je Pavle Boričić, predsjednik MZ Lijeva Rijeka.

U Piperima snijeg je očišćen, ako i dio puta do Pričelja a prema riječima Branka Džankića u snijegu su ostala sela Seoca i Radovče. Džankić je rekao da je pumpa za vodu pokvarena i da je stručne ekipe Vodovoda popravljaju.

"Pumpa se mora remontovati a to nije jednostavan posao. Nadamo se da će stručnjaci Vodovoda brzo odraditi taj dio posla i namonitrati pumpu, jer oko 350 domaćinstava je bez vode", rekao je Džankić.

Radnici i mehanizacija "Puteva" krenuli su prema Lijevoj Rijeci i Brskutu, a prema riječima direktora tog preduzeća Zdravka Klikovca u planu je i čišćenje puta Nožice-Ptič.

"Planiramo i da očistimo put prema Božaju, Milješu i Kruševu. Snijeg smo čistili u Staniseljićima, Kučima i Lješanskoj nahiji. Pratimo situaciju, a pripremili smo so u slučaju niskih temperatura", rekao je Klikovac.

Bonus video: