U Podgorici otvorena izložba dječjih radova na temu socio-emocionalnih vještina

Trenutno oko 15 000 učenika u okviru redovne nastave u 46 škola u Crnoj Gori pohađa Program za razvoj socio-emocionalnih vještina "Moje vrijednosti i vrline", koji sprovodi Zavod za školstvo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i UNICEF-om od 2015. godine
942 pregleda 0 komentar(a)
Sa otvaranja izložbe, Foto: Borko Ždero
Sa otvaranja izložbe, Foto: Borko Ždero

Ministar prosvjete Damir Šehović, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali, zamjenica gradonačelnika Podgorice Slađana Vujačić, umjetnik Roman Đukanović, sa predstavnicima djece i mladih otvorili su u KIC Budo Tomović u Podgorici izložbu dječijih radova na temu socio-emocionalnih vještina.

Trenutno oko 15 000 učenika u okviru redovne nastave u 46 škola u Crnoj Gori pohađa Program za razvoj socio-emocionalnih vještina "Moje vrijednosti i vrline", koji sprovodi Zavod za školstvo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i UNICEF-om od 2015. godine.

Ministar Šehovic je istakao da su vrijednosti i vrline mnogo više od floskule ili naziva nekog projekta.

"To je čitav sistem unutar nas, moralni i razumski kompas, koji ne samo da usmjerava odnos prema drugima, već i čitav unutrašnji život čovjeka", kazao je Šehović.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas imam priliku da vas pozdravim sa događaja povodom proslave 30-godišnjice Konvencije UN o pravima djeteta, koja predstavlja najšire ratifikovani međunarodni ugovor o ljudskim pravima u istoriji koji je preobrazio živote djece širom svijeta", kazao je Kogali.

On je istakao da je istovremeno ovo prilika da se obilježi najvažnija prekretnica u zajedničkim naporima Ministarstva prosvjete, Zavoda za školstvo i UNICEF-a da unaprijede kvalitet obrazovanja.

Događaj su u ime djece otvorili Jovana Mijanović i Amar Đulamerović, koji su pohađali program.

Bonus video: