U ponedjeljak sastanak Sindikata pravosuđa i Ministarstva pravde

Predsjednik Sindikata Duško Zarubica i pomoćnik Ministra pravde Branka Lakočević, dogovorili su spisak učesnika na sastanku
0 komentar(a)
Osnovni sud, Foto: Arhiva Vijesti
Osnovni sud, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.10.2011. 18:38h

Sindikat pravosuđa sastaće se u ponedjeljak sa predstavnicima Ministarstva pravde na kom će razmatrati zahtjeve zaposlenih u sudovima koji štrajkuju tražeći veće plate.

Predsjednik Sindikata Duško Zarubica i pomoćnik Ministra pravde Branka Lakočević, dogovorili su spisak učesnika na sastanku.

"Na sastanku Sindikata i Ministarstva pravde iznijeli smo zahtjeve i pokazali argumente za to. Na sastanku bi trebao da bude i predstavnik Sudskog savjeta, koji učestvuje u planiranju budžeta, kao i predstavnik Ministarstva finansija, pošto se radi o povećanju zarada", rekao je Zarubica.

Zaposleni u pravosuđu su tražili povećanje zarada za službenike i namještenike, zaključivanje kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa, kao i pojedinačnog kolektivnog ugovora kod poslodavca za zaposlene u sudstvu.

Zaposleni u sudstvu od prošlog petka štrajkuju svakog dana od 11 do 12 sati. Suđenja zakazana za taj period se odgađaju, a građanima je zabranjen ulaz u sudove.

Bonus video: